Hvor går grænsen, Kanal 5?

0
877

I sidste uge kom det frem, at en af deltagerne i Big Brother 2014 var blevet gravid og havde fået foretaget en medicinsk abort i løbet af ugen. I weekenden tjekkede deltageren ind i Big Brother huset igen.
bigbrother-kanal-5-2014-klf-kirke-og-medier-nicki-abort-etik
“Det er skræmmende hvor langt Kanal 5 vil gå for at få seere” fortæller Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier. Han fortsætter:
“Vi er lige nu vidne til reality-tv, som i den grad prøver etiske grænser af. Nicki er blevet gravid inde i huset, hun fortæller det til Mark, barnets far og sammen træffer de beslutningen om at få en abort – alt sammen foran rullende kameraer. Efterfølgende oplever seerne Marks reaktioner i “Skriftestolen” og i weekenden tjekker Nicki så ind i huset igen – få dage efter, at hun har fået foretaget en medicinsk abort.”
I KLF er vi meget kritiske overfor det etiske aspekt:
“Alle mennesker er forskellige – og det er givetvis også forskelligt, hvad det at få foretaget en abort gør ved en kvinde fysisk og psykisk. Det er uansvarligt af Kanal 5 at re-engagere Nicki i et live overvågningsprogram uanset hvordan hun selv tackler situationen. Det er ren kommerciel tænkning,” mener Mikael Arendt Laursen, og fortsætter: “Derudover er der mange unge, som ser med og ser op til deltagerne. Hvilket signal sender det dem omkring konsekvensen ved en abort, når man få dage efter kan være klar til at performe i et reality-show?”
Informationschef på programmet, Jesper Jürgensen, fortæller, at man har været ekstra opmærksom på deltagerens psykiske tilstand på grund af sidste uges abort:
“Vi har støttet hende, og vi har sikret os at hun var klar – både fysisk og mentalt – før vi sendte hende tilbage i huset, fastslår Jesper Jürgensen.”

Læs artiklen Reality-tv skaber abort

Kilde: eb.dk

 

Tidligere artikelLeth efterlyser et åndeligt sprog
Næste artikelMød Robert

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her