Herrens Veje er tilbage

0
1433

En af sidste års mest omtalte dramaserier Herrens Veje er tilbage med 2. og sidste sæson. Det bliver en rejse i tro, skyld og tilgivelse, oplyser DR.
Af Stefan Vase
Fotos: Tine Harden, DR
Herrens Veje sæson 1 fik en blandet modtagelse af seerne – og var det program, som fik langt de fleste reaktioner i reaktionsrapporten 2017.
Nu er DR klar med 2. og sidste sæson på søndag og de følgende ni søndage. Seriens hovedforfatter Adam Price fortæller, at sæson 2 tager fat på de helt store spørgsmål i livet:
– I ‘Herrens Veje II’ tager vi både almenmenneskelige følelser og eksistentielle spørgsmål om tro og tvivl op, og vi håber, at det vil give anledning til debat. Det er efter min mening en oplagt opgave for en søndagsdramaserie på DR at tage livtag med vanskelige emner gennem fiktionen, uden nødvendigvis at komme med svarene. Dem skal seerne selv reflektere over. Det giver vi mulighed for med anden sæson af Herrens Veje, hvor vi gerne vil diskutere skyld, tilgivelse og hemmeligheder og løgne indenfor familien, fortæller Adam Price.
DR: Herrens Veje skal gerne starte samtaler
Den positive modtagelse og store interesse for at tale om tro og eksistens ved første sæson af Herrens Veje viste, at der i DR’s søndagsdramaserie er grobund for gode samtaler om de svære spørgsmål. Det vil med anden sæson fortsat være ambitionen at invitere til diskussion og refleksion – især om hvordan vi som mennesker håndterer det at miste, og hvordan vi i en sorgproces på forskellig vis prøver at finde tilbage til hverdagen.
”Vi glæder os til at vise fortsættelsen af historien om den hårdtprøvede præstefamilie Krogh, der leder efter en mening i det meningsløse. Med ‘Herrens Veje’ sæson to håber vi at give nyt stof til samtaler på kryds og tværs om tilværelsens svære og mere tabubelagte temaer som personlig tro, skyld og tilgivelse” siger Camilla Hammerich, der er producent på både ‘Herrens Veje’ sæson et og to.
Siden vi forlod familien Krogh, er der gået halvandet år i “Herrens Veje-tid”. Familien Krogh prøver at finde tilbage til livet, men hvordan lever man videre, når man har mistet en elsket? Alle tackler sorgen og tabet på hver sin måde.
Det lille, nye menneske i familien – Augusts og Emilies søn, Anton – er det lyspunkt, der binder dem sammen. Men der er også mange sår, der skal heles. Lige under overfladen lurer hemmeligheder og løgne, der truer med at splitte familien ad.
“Anden sæson er en bevægelse fra mørket mod lyset – fra at være splittede til igen at finde sammen som en familie. Karaktererne søger en ny mening med tilværelsen og finder den måske, hvor de mindst ventede den. Hvor første sæson endte i døden, søger anden sæson i bibelsk forstand genopstandelsen,” skriver DR i en pressemeddelelse.

Johannes er fortsat provst i Lindegård Kirke. Han forsøger at opretholde en hverdag efter tabet af August. Men sandheden er, at han slet ikke kan tale om ham, og langsomt begynder han at gå ned ad en selvdestruktiv og farlig vej for at komme sin skyldfølelse til livs. Tabet har på mange måder sat sine spor i Johannes’ gudsforhold og i hans virke som præst.

Elisabeth bearbejder sin sorg over August ved at tale om den. Så meget, at der ikke er plads til Johannes i deres forhold til hinanden. Hun var i slutningen af første sæson ved at forlade Johannes til fordel for den norske violinist Liv, men valgte at blive hos ham, da August blev taget fra dem. Hun magtede ikke at forlade ham. De er blevet hinandens vigtigste vidner i tabet.

Christian har netop udgivet sin anden bestseller om buddhistisk-inspireret selvudvikling og driver nu den voksende coaching-virksomhed Open Mind med Amira. Men under overfladen er han tynget af en kolossal skyldfølelse ovenpå tabet af August. Han ved, at han ikke var sin brors vogter i det afgørende øjeblik.

Emilie har født sit og Augusts barn, Anton, som nu er otte måneder gammel. At miste August har endnu en gang overbevist hende om, at alle dem, hun elsker, bliver taget fra hende. Hun betragter Johannes og det nedarvede præstationspres i familien som en afgørende årsag til Augusts død. Hun har lagt klar afstand til kirken og er nu erklæret ateist.

Amira er flyttet sammen med Christian. Sammen har de skabt et hjem, hvor der både er plads til deres virksomhed og deres private bolig. Hendes eksmand, Walid, er nu langsomt begyndt at spille sig selv mere på banen i forhold til deres fælles datter, Safiyah. Men hjemme hos Walid bliver Safiyah præsenteret for et lidt mere konservativt syn på religion.

Tidligere artikelIvar Brændgaard om tilnavnet præstekanalen
Næste artikelHøjdepunkter fra landsmødet