DR’s dramaserie skiller vandene

0
944

Film- og mediefolk er vilde med Herrens Veje. Men hvad siger seerne? Serien får en blandet modtagelse af mediebrugere, erfarer KLF.
DR1-serien Herrens Veje har på lidt over en uge modtaget fem priser fra film- og mediefolk i ind- og udland. Først TV-Prisen for at være årets bedste serie. Så fik Adam Price Nordisk Film- og TV-Fonds dramapris for serien. Og senest fik serien Robert-prisen af Danmarks Film Akademi.
Film- og mediefolk er vilde med Herrens Veje. Men mange mediebrugere giver serien en blandet modtagelse. Det viser en reaktionsrapport, KLF, Kirke & Medier udgiver senere på måneden. Her giver 64 reaktioner tommelfingeren nedad, mens 60 synes serien er har gode elementer i sig. KLF har modtaget i alt 124 reaktioner på Herrens Veje.
Dermed er Herrens Veje den udsendelse eller serie, der har fået flest reaktioner fra mediebrugerne gennem KLF. Men hvor udsendelser på anden og tredjepladsen fik næsten udelukkende ros, fik Herrens veje en blandet modtagelse.
På den ene side: Serien får ros for at sætte tro, kristendom og kirke på dagsordenen. Også skuespilpræstationerne får ros.
På den anden side: Mange seere kan slet ikke genkende scenerne fra virkeligheden i Folkekirken, og nogle protesterer kraftigt over sexscener, nøgenbadning og udskejelser ved en påskefrokost, der løb løbsk.
Dramaserien, der skiller vandene, stiller skarpt på en dysfunktionel provste-familie, tager afstikkere til spirituelle alternativer og viser dilemmaer, der opstår, når høje idealer skal omsættes i praksis.
I 2017 indkom i alt 758 reaktioner til KLF. 100 af dem er generelle kommentarer, mens 658 er enten ris eller ros til konkrete udsendelser i radio og tv.
Reaktionsrapport 2017 udkommer sidst i februar 2018.

Tidligere artikelÖzlem: Folkekirken har en særlig plads i mit hjerte
Næste artikelDebatten blev skoleeksempel på dårlig journalistik