Foredrag: Byg bro til din muslimske nabo

0
812

KLF-redaktør Svend Løbner holder foredrag i Brønderslev torsdag den 16. marts: ”Sådan fortæller du det kristne kernebudskab til din muslimske nabo.”
Flygtninge og indvandrere kommer hertil med fremmede kulturer og religioner i bagagen. I Danmark møder de den kristne kultur og kristendommens kernebudskab.
Er der en fællesmængde at samles om? Hvor er de afgørende forskelle – og hvordan lever vi sammen i gensidig respekt og omsorg? Hvordan formidler vi kristendommens kernebudskab til gavn for vores nye medborgere? Og hvordan kan kirker og præster være en ressource for medierne i forståelse af religion og kultur?
Disse spørgsmål sættes under lup ved et foredrag i Brønderslev Menighedshus torsdag den 16. marts 2017 kl. 19.00. Arrangør er KLF, Kirke og Mediers Netværk Nord. Efter foredrag og kaffe holdes generalforsamling for netværket.
Erfaring fra mødet med andre religioner
Foredraget holdes af Svend Løbner, der fornylig tiltrådte som redaktør for KLF’s magasin Kirke & Medier. Han er vikar for Jeanette Suell Sørensen, som er på barsel, men har også tidligere arbejdet for KLF som leder af Kirkeligt Medieakademi.
Svend Løbner er præst, journalist og ivrig samfundsdebattør. Han fortæller om mødet mellem religioner fra egne erfaringer, dels fra sin opvækst som missionærbarn i det multireligiøse Tanzania, dels fra sit møde med imamer og sheiker som rejsende journalist, og dels fra sit kendskab og venskab med flygtninge herhjemme.
Har studeret Koranen og andre helligskrifter
Svend har studeret Koranen og de hinduistiske grundskrifter i Bibelens lys, og skitserer ligheder og forskelle. Han har skrevet flere bøger om kommunikation og religionsmøde, og optræder jævnligt i avisernes debatspalter. Svend konkluderer foredraget med gode råd til at formidle det kristne budskab respektfuldt overfor modtageren – uden at gå på kompromis med evangeliet.
Foredraget er åbent for alle.

Tidligere artikelKLF: Væk med vold og porno på tv
Næste artikelNy chance for kristne at starte lokalradio