DR1 sender gudstjenester fra Københavns Domkirke i februar

DR udnytter, at der er opsat kameraer i domkirken i København til brug ved morgenandagten, så DR1 og DR2 fortsat kan sende gudstjenester.

0
1605
Københavns Domkirke - Vor Frue Kirke. Foto: Thue.

Som vi så det i foråret, måtte DR gøre mange krumspring for at fastholde transmissionen af gudstjenester, fordi pandemien medførte mange begrænsninger for produktionen.

Indtil nu har DR kunne opretholde en transmission af gudstjenester, da de er optaget flere uger flere uger før, de bliver sendt.

Men nu går den ikke længere. Derfor går DR nu over til at transmittere en særlig gudstjeneste direkte fra Københavns Domkirke, hvor der er opsat faste kameraer til at transmittere morgenandagten på DR2.

– Det er netop dette setup, som DR – i den særlige situation, landet befinder sig i – nu har mulighed for at tilpasse, siger Christoffer Emil Bruun, trosredaktør i DR.

– Vi bruger lige i øjeblikket kræfter på at videreudvikle løsningen, så vi også kan transmittere mindre gudstjenester, der foregår ved alteret.

Fra den 31. januar sender DR gudstjenester fra Københavns Domkirke på DR1 kl. 10.15 og igen på DR2 kl. 14 som sædvanlig.

– Det er godt, at DR tager gudstjenesten så alvorligt, at der på et tidspunkt, hvor der ikke er andre muligheder, sendes gudstjenester fra domkirken i København. Vi har tidligere foreslået, at DR bruger udstyret, der er opstillet i domkirken, til at transmittere gudstjenester, når der ikke er andre tv-gudstjenester – som i sommerferien. Vi håber, at DR gør sig nogle gode erfaringer, som gør, at der fremover sendes gudstjenester året rundt, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

Tidligere artikelDillermand sender børnene i armene på Disney+
Næste artikelSkab gode rammer for brug af skærme og digitale medier