DR undersøger julens kristne baggrund

0
896

Danmarks Radio drager ud i landet med ’Julekaravanen’ for at undersøge, hvad der ligger bag den store familiehøjtid. Udsendelserne bliver sendt fra fire af landets store domkirker.
Julekaravanen
For mange handler julen om gaver, familiebesøg og adskillige timer ved bordet med både and, risalamande og karrysild.
Men hvad er det egentlig for en tradition, julen bygger på i kristendommen, og hvad er det for nogle historier, der ligger bag den?
Det vil DR gøre børn og voksne klogere på i løbet af slutningen af november og december med ’Julekaravanen’.
Det er et helt nyt tiltag, som dels kaster events af sig rundt omkring i landet i fire domkirker – dels betyder en række udsendelser på DR K, DR Ramasjang og DR1.
’Julekaravanen’s live-event er både for store og små. Man kan tilmelde sig på www.dr.dk/julekaravanen, og det er gratis at deltage.
Arrangementet varer en time, hvor Sigurd Barrett fortæller juleevangeliet sammen med nogle af de fremmødte børn og spiller masser af musik. Søren Ryge byder på personlige julehistorier, den lokale præst fortæller om julen, og der vil også være julequiz, hvor børn og voksne skal konkurrere mod hinanden.
– En af DRs vigtige opgaver er at formidle kulturarven, herunder også den kristne kulturarv, forklarer Flemming Hedegaard Larsen, der er kanalredaktør for DR K.
– Med ’Julekaravanen’ vil vi gerne slå et slag for det, vise at DR tager opgaven alvorligt og for alvor sætte fokus på, hvad julen handler om og bygger på i kristendommen.
Det er første gang, DR tager ud og møder danskerne på denne måde. Redaktionschef Rikke Hedman fra DR Tro glæder sig til at komme ud i landet med ’Julekaravanen’.
– Ved generalprøven i Aalborg Domkirke forleden var det skønt at opleve begejstringen over historierne fra Søren og Sigurd. Der var mange, der fik lyst til at gå hjem og både høre og videregive de bedste historier om julen, siger hun.
’Julekaravanen’ er et samarbejde mellem DR Tro og DRs B&U-afdeling, og udover live-eventen byder den også på forskellige programmer i tv til børn og voksne.
– Det har været vigtigt for os at lave noget for både store og små i ’Julekaravanen’, så alle i familien kan være med til at diskutere og tale om, hvad julens kerne er, siger Kirstine Vinderskov, der er kanalredaktør for DR Ramasjang og DR Ultra.
’Julekaravanen’s live-event er både for store og små og kommer til at foregå den 30. november klokken 15.00 i Aalborg Domkirke, den 7. december klokken 15.00 i Roskilde Domkirke, den 13. december klokken 15.00 i Maribo Domkirke og den 21. december klokken 15.00 i Odense. Man kan tilmelde sig på www.dr.dk/julekaravanen, og det er gratis at deltage.

Tidligere artikelJulekalender inspireret af Grundtvig
Næste artikelDR vil levere bedre lyd

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her