dk4 fortæller om fadervor gennem 11 programmer

Hvad mener Jens Rohde, Adrian Lloyd Hughes, Michael Jeppesen, Margaret Lindhardt og Iben Maria Zeuthen om fadervor? Det undersøger dk4 i en ny udgave af Søstrene Bisp. - Fadervor er en vigtig del af vores kulturarv, siger dk4s ejer.

0
3627

Fra begyndelsen af februar sender dk4 en ny serie i 11 afsnit om forskellige danskeres forhold til bøn og særligt bønnen Fadervor. Programvært er på skift biskopperne Tine Lindhardt og Marianne Christiansen.

Danskerne er et blufærdigt folkefærd, som ikke skilter med, at vi beder til Gud. Men nu vover biskop Tine Lindhardt, Fyens Stift og biskop Marianne Christiansen, Haderslev Stift, sig ud i 11 sådanne samtaler i en ny række tv-programmer på dk4 om bøn og særligt bønnen Fadervor.

– Når vi beder Fadervor, så beder vi Gud om at komme ind på banen. Vi siger: ”Du skal ikke bare blive i din himmel, Gud – træd ind i mit liv! ”Og det gør han blandt andet gennem bønnen. For når man beder om hjælp, viser der sig ofte nogle muligheder og nogle veje man kan gå, siger Tine Lindhardt, biskop.

Det første program i serien er en samtale mellem de to biskopper. Den handler om, hvad Fadervor betyder for dem. I de følgende 10 programmer taler Søstrene Bisp om bøn og de enkelte bønner i Fadervor med videnskabsfolk, præster, politikere, journalister og andet godtfolk.

Stig H. Hasner, som tog initiativ til dk4 og stadig ejer tv-stationen, mener, at Søstrene Bisp i den nye programrække tager fat på noget utrolig væsentligt:

– For mange danskere har Fadervor været en naturlig del af barndommen, opvæksten og de første år i skolen. Senere i livet har bøn fået mindre – eller større betydning for den enkelte, men det er sjældent noget, vi taler højt om. Fadervor er under alle omstændigheder en vigtig del af vores kulturarv, som vi på dk4 meget gerne vil være med til at formidle og reflektere over, fastslår Stig H. Hasner, som tilføjer, at han er særdeles glad for, at dk4 kan fortsætte samarbejdet med de to biskopper.

De 10 gæster i programmerne er:

  • Jens Rohde, MF, Radikale Venstre
  • Mads Toudal Frandsen, lektor i teoretisk partikelfysik, SDU
  • Adrian Lloyd Hughes, kulturjournalist og radiovært
  • Pernille Vigsø Bakke, sognepræst, tidl. MF
  • Michael Jeppesen, journalist og forfatter
  • Poul Joachim Stender, sognepræst
  • Rasmus Meyer, højskoleforstander på Krogerup Højskole
  • Esben Kjær, radiovært og forfatter
  • Margaret Lindhardt, radiovært og forfatter
  • Iben Maria Zeuthen, radiovært

Søstrene Bisp om Fadervor får præmiere på dk4 på tirsdag den 4. februar kl. 19.30 og sendes derefter de følgende 10 tirsdage. Hver gang med en ny gæst. dk4 er i grundpakken hos både Yousee, Viasat og Stofa.

Udsendelserne kan i øvrigt også ses på Fyens Stifts hjemmeside, Haderslev Stifts hjemmeside og på dk4.tv. Endelig kan de også høres på dk4podcast.dk og på dk4s DAB-kanal.

I 2019 modtog Søstrene Bisp Buketten fra KLF. I den forbindelse interviewede vi dem om programserien:

LÆS OGSÅ: ”De kirkelige programmer er en integreret del af dk4s programflade og DNA”

Tidligere artikelInvolvér dig i e-sport ligesom fodbold i klubben
Næste artikelSektlederens hemmelighed afslører noget væsentligt om kirker

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her