TV: KLF giver Buketten til Søstrene Bisp fra dk4

Der findes ganske få tv-programmer, der tager troen alvorligt. Det gør Søstrene Bisp fra dk4 imidlertid. Og derfor modtager de Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

0
2771

Foto & video: Henrik Lundahl Revshøi
I en årrække har de to biskopper Tine Lindhardt (Fyns Stift) og Marianne Christiansen (Haderslev Stift) kaldt sig Søstrene Bisp i en række programmer på dk4.
I programmerne møder de en række personer, der har forholdt sig til tro, kirke og kristendom på en eller anden måde. Senest i serien ”Søstrene Bisp på Borgen”, som har fungeret som en atypisk optakt til det folketingsvalg, der er i gang.
– Tro er en vigtig del af vores samfundsliv, og derfor bør programmer om tro også være en del af sendefladen på tv. Det har dk4 valgt at tage alvorligt med konceptet Søstrene Bisp, hvor biskopperne Tine Lindhardt og Marianne Christensen gennem samtaler med vidt forskellige mennesker sætter troen i centrum. Det initiativ belønner KLF, Kirke & Medier med en buket, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.
“Søstrene Bisp på Borgen” kan ses i sin helhed på Fyens Stifts hjemmeside.
Søstrene Bisp har en mission med programmerne. I en årrække, hvor tro er blevet set som noget sekundært, noget, som skulle holdes ude af det offentlige rum, er tro nu igen comme il faut.
– Der var en tendens til at mene, at tro og religion er noget farligt og nicheagtigt, som man ikke må beskæftige sig med. Tro er en del af vores samfundsliv. Det er en del af vores personlige liv. Det må ikke gøres til et problem, mener Marianne Christensen.
Mange af de medvirkende i programrækken har et naturligt forhold til tro, fortæller Tine Lindhardt, biskop i Fyns Stift:
– Gennem vores samtaler har vi vist, at tro fylder noget for de rigtig mange mennesker. Det er en væsentlig del af vores liv og vores eksistens, fortæller Tine Lindhardt.
Hvad betyder det for jer, at KLF, Kirke & Medier belønner jer med en buket?
– Det er en stor ære, en glæde! udbryder Marianne Christensen.
– Det er en opmuntring.
Tine Lindhardt er også glad:
– Det bliver man glad for. Så tusind tak for det, der ligger i det. Det er en glæde og en ære.
Tidligere har blandt andre Lea Korsgaard (Zetland), Steffen Jensen (TV 2) og Silja Okking (DR Ramasjang) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Tidligere artikelSpil med: Er det breaking
Næste artikelTV: Jasmin har fået en praktikant

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her