Søstrene Bisp taler om menneskets værdi

Den 1. december sender tv-stationen dk4 en ny serie i syv afsnit med forskellige perspektiver på, hvad et menneske er værd. De to programværter er på skift biskopperne Tine Lindhardt og Marianne Christiansen.

0
521
Søstrene Bisp, Marianne Christiansen og Tine Lindhardt, stiller i en ny programrække på dk4 spørgsmålet: Hvad er et menneske værd? Foto: dk4.

I programserien ”Søstrene Bisp: Hvad er et menneske værd?” diskuterer de to biskopper sammen med en række gæster de dilemmaer, der kan ligge i spørgsmålet om menneskeværd, når man for eksempel konkret skal prioritere inden for sundhedsvæsenet, når man jagter likes på sociale medier, og når det gælder flygtninge, menneskerettigheder eller klimakrisen.

I første program taler biskopperne Marianne Christiansen og Tine Lindhardt med hinanden om emnet. I de efterfølgende programmer taler Søstrene Bisp på skift med videnskabsfolk, teologer, læger og andet godtfolk, der giver hver deres perspektiv på spørgsmålet: ”Hvad er et menneske værd?”.

dk4s ejer Stig H. Hasner glæder sig over at byde seerne indenfor til en ny sæson af Søstrene Bisp:

– Denne gang tager de fat på det vigtige og dilemmafyldte spørgsmål om, hvad et menneske er værd, hvad enten det handler om sundhedsvæsnet, flygtninge eller jagten på likes på de sociale medier. Jeg er meget glad for, at det fortsat er dk4, der kan præsentere den slags indhold for seerne.

Marianne Christiansen oplever, at det giver god mening at se på menneskets værdi i et kristent og samfundsmæssigt perspektiv:

– I et kristent perspektiv har ethvert menneske altid ubetinget værd og værdighed. Alligevel står vi som samfund tit i dilemmaer og regner på, hvad, hvem og hvornår det enkelte menneske er mest værd – i egne og andres øjne.

Tine Lindhardt har set meget frem til at tage fat på temaet om menneskets værd:

– I programmerne taler vi om, hvad et menneske er. Hvad er vi værd, og hvem afgør det – og spiller kristendommen ind, når det gælder menneskeværd? Det er ikke spørgsmål, man lige bliver færdig med, og det har været spændende at drøfte med de forskellige gæster.

Der er produceret 7 programmer, som alle sendes i løbet af december:

1. december 20.50Om menneskets værdTine Lindhardt og Marianne Christiansen
8. december 20.50Om unges selvværdTine Lindhardt og sognepræst Karsten Møller Hansen
15. december 20.50Om flygtningeMarianne Christiansen og museumsleder Claus Kjeld Jensen
22. december 20.50Om kunstig intelligensTine Lindhardt og professor på DTU Sune Lehmann
(ukendt)Om retssikkerhed og menneskerettighederTine Lindhardt og juraprofessor Eva Smith
(ukendt)Om klimakrisenMarianne Christiansen og teolog samt lektor i biotetik, Mickey Gjerris
(ukendt)Om sundhedsvæsenetMarianne Christiansen og lægefaglig vicedirektør Morten Ziebell

Det er i øvrigt i skrivende stund usikkert, hvad fremtiden er for Søstrene Bisp. Tine Lindhardt stopper nemlig som biskop i Fyens Stift ved udgangen af januar 2023, da dk4 samarbejder med Fyens Stift og Haderslev Stift om produktionen af Søstrene Bisp.

Søstrene Bisp modtog Buketten fra KLF i 2019.

Tidligere artikelFrisk og Faber jagter julens melodi
Næste artikelPodcast: Sådan dækker TV 2 (IKKE) julen, tæt på tv-gudstjenester året rundt – og stereotyper

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her