Pris til Øgendahl for forfatterprogram, der kommer igen i '19

0
1327

Programserien ’Øgendahl og de store forfattere’ er blevet hædret i Frankrig med en gulddelfin. Samtidig går DR nu i gang med forberedelserne til en sæson 2, hvor man kan lære flere danske forfattere at kende.
 
Tekst: Stefan Vase
Foto: DR
 
‘Bonderøven fra Falster’ Mick Øgendahl modtog torsdag aften en gulddelfin for programmet Øgendahl og de store forfattere, som han fortalte om i KLFs magasin nr. 2/2018.
Det skete ved Cannes Corporate Media & TV Awards i Frankrig, hvor ’Øgendahl og de store forfattere’ modtog en gulddelfin for ’Bedste dokudrama’.
Mick Øgendahl var guide i programserien, som DR1 sendte i maj og juni i år. Her åbnede Øgendahl dørene til forfatternes verden i en serie, der gav seerne mulighed for at lære danske forfattere som Tove Ditlevsen, Dan Turèll, Johannes V. Jensen, Herman Bang, H. C. Andersen og Karen Blixen bedre at kende.
– Jeg kan ikke få armene ned. Den kvalitet, jeg kunne se i formatet, inden programmerne blev lavet, er nu blevet bekræftet endnu engang. Det er dejligt, når en original og uortodoks tilgang til stoffet kan brænde så meget igennem. Så er missionen lykkedes til fulde, siger Mick Øgendahl.
Samtidig med at ’Øgendahl og de store forfattere’ nu har fået en pris i Frankrig, er DR klar til at løfte sløret for, at der arbejdes med planer om en sæson 2.
– Det er klart, at den succes, vi har oplevet med forfatterserien i forhold til at få folk, der normalt ikke ville tænde for et litteraturprogram, kalder på en opfølger. Derfor går vi inden længe i gang med forberedelserne til en sæson 2, som vi håber, vi kan vise på DR1 i efteråret 2019, siger redaktionschef Mette Offenberg fra DR Kultur, Børn og Unge.

Så fik bonderøven krølle på halsen…. Tak til hele holdet bag Øgendahl & de store forfattere. Vi ses til en ny sæson. Såååå er det weekend ???
Posted by Mick Øgendahl on Friday, September 28, 2018

Tidligere artikelDerfor har igen vi brug for ’Ved dagens begyndelse’
Næste artikelIvar Brændgaard modtager KLF's hæderslegat 2018