Overblik: Sådan har TV 2-regionerne fejret påske

TV 2-regionerne har i stor stil markeret påsken - og har mødt præster og besøgt kirker og drive-in gudstjenster som aldrig før.

0
1533

Vi er på den anden side af en meget speciel påske, hvor kirkeklokkerne nok har ringet, hvor flaget nok har været hejst – men kirkens dør har været lukket.

Til gengæld har TV 2-regionerne fejret påske i stor stil – også med hjælp fra præster og andre forkyndere.

TV 2 Bornholm sendte en påskeprædiken fra Baptistkirken i Rønne.

Landet over har der været drive in-gudstjeneste. Det har flere medier dækket. TV 2 Lorry tog til drive in-gudstjeneste i Jyllinge og fortalte om historien om sognepræst Bodil Olesen, som påskedag tog præstekjolen på for at ønske glædelig påske. TV 2 Lorry valgte desuden at samsende gudstjenester fra folkekirkerne på Frederiksberg i hele påsken – se dem alle via denne oversigt.

TV 2 Øst har været med biskop Peter Fischer Møller på videooptagelse i en skov ved Sorø, hvor han optog sin påskeprædiken – og var (også) taget til drive in-gudstjeneste. TV 2 Øst har derudover på alle helligdagene kl. 10 sendt gudstjenester i samarbejde med Lolland Falster Stift.

TV 2 Fyn har i samarbejde med Fyns Stift og biskop Tine Lindhardt (den ene halvdel af Søstrene Bisp) sendt andagter på alle helligdagene i påsken.

TV Syd har også i stor stil sendt gudstjenester til seerne i Syd- og Sønderjylland. TV-stationen har faktisk sendt to gudstjenester på alle helligdagene kl. 14.00 og 16.00 fra skiftende kirker. Det har formentlig inspireret til en række apropos-historier fra regionen: om en kirke i Haderslev, der har syvdoblet antallet af kirkegængere ved at holde gudstjenester online, om præsten, der synger påskesalmer fra kirkens klokketårn, og om biskoppen (den anden halvdel af Søstrene Bisp), der glæder sig over kirkernes kreativitet på nettet.

TV Midtvest har tænkt meget kreativt omkring påsken og produceret en tv-egnet påskeandagt med hjælp fra præster, en organist og en korleder – den blev sendt Påskedag efter nyhedsudsendelsen kl. 19.30. Samme dag havde tv-stationen premiere på et stort portræt af Heidi Sun Nielsen, der er sognepræst i Tjørring ved Herning og på Anker Fjord Hospice. TV Midtvest dækkede ligesom så mange andre en drive in-gudstjeneste og mødte en præst, der havde planlagt en påskevandring for sine sognebørn.

TV 2 Østjylland kørte til drive in-gudstjeneste i Århus og Silkeborg – og fortalte også historien om en præst i Odder, der ville hjælpe med en fælles påskefrokost hver for sig. Det var også i Odder, at man kunne gå igennem påsken ud for Odder Kirke. Påskedag sendte TV 2 Østjylland også påskeandagten fra TV Midtvest og efterfølgende en minigudstjeneste fra Århus Domkirke.

Vi slutter på toppen af Danmark med TV 2 Nord, som godt nok ikke har transmitteret gudstjenester til nordjyderne – til gengæld har nordjyderne set og læst om en drive in-gudstjeneste i Aalborg Lufthavn, om præster, der har kastet sig over digitale gudstjenester, og om en præst, der gerne ville sprede glæde og skabe fællesskaber.

Tidligere artikelGuide: Mange nyheder, men hvad med kultur og perspektiv?
Næste artikelP1s nye trosprogram er kommet stærkt fra start

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her