Overblik over ændringer i TV 2

0
1272
Foto: TV 2 Danmark. Grafik: Stefan Vase

Over de seneste uger og måneder har der været nogle ændringer på TV 2, som vi giver et overblik over her.

TV 2 Play er blevet dyrere

Over de seneste måneder er prisen på TV 2s streamingtjeneste TV 2 Play, som kan ses via nettet og apps på smartphones, tablets og smart tv, sat op med 20 kroner på tværs af alle pakker:

Der findes i dag ikke et egentligt alternativ, der er billigere, hvis du gerne vil have TV 2s kanaler. Det, der kommer tættest på, er Yousee Play, der koster 299 kr. for fire af TV 2s kanaler og intet arkiv. Så selvom TV 2 Play er blevet dyrere, er der ikke noget reelt alternativ for dem, der gerne vil have TV 2s kanaler og arkiv-tjeneste. Der er dog nogle mobilabonnementer, hvor TV 2 Play er inkluderet, og hvor kombinationen af mobilabonnement og TV 2 Play samlet giver en besparelse.

Færre vejrudsigter på TV 2

En ny spareplan på TV 2 medfører, at der bliver vist færre traditionelle vejrudsigter med en vejrvært på TV 2. Det fremgår af en pressemeddelelse fra TV 2 Danmark, at vejret bliver mere digitalt på apps, TV2.dk og på News. Det sidste betyder formentlig, at der stadig vil være vejrudsigter på News, men kun i form af grafikker.

I samme ombæring vil TV 2 skrue ned for det dybdegående aktualitetsprogram ‘Kernen’, som i ’22 modtog Buketten sammen med ‘Genstart’ fra DR. Det vil fremover ikke udkomme ugentligt, men vil blive bearbejdet.

TV 2 Echo erstatter TV 2 Zulu

I flere og flere undersøgelser blev det tydeligt, at TV 2s kanal for de unge, TV 2 Zulu, primært blev set af folk over 40. Derfor har TV 2 valgt at lukke TV 2 Zulu og erstatte flowkanalen med TV 2 Echo, som har eksisteret i nogle år som et koncept, der formidler nyheder og minidokumentarer for de 20-30 årige.

Nu bliver Echo en fuld kanal med dokumentarer, dramaserier og awardshows.

Tidligere artikelPodcast: Hvad har Kain og Abel med påsken at gøre? Og kan den klassiske musik gøre påsken større?
Næste artikelNy organisering i DR sætter strategien i centrum