Mere hæder til Præst søger Paradis

0
503
Josefine Frej Mikuta er hovedpersonen i DRs serie Præst søger Paradis, om at være nyuddannet præst for knap 300 sognebørn på Sejerø. Foto: Ina Lindgren.

Tidligere i 2023 modtog sognepræst Josefine Frej Mikuta Buketten fra KLF, Kirke & Medier for programmet Præst søger Paradis. Nu har modtaget yderligere hæder ved Belief on screen – en festival for trosprogrammer – hvor Pastor in search of Paradise modtog Publikumsprisen.

I de fire udsendelser, der blev sendt på DR2 sidste efterår, og som fortsat kan ses på DRTV, følger seerne Josefine Frej Mikutas mange aktiviteter som nyslået præst hen over et år. Hun har fart på og for at komme tæt på menigheden og kunne være til stede i deres liv, takker hun ja til at møde dem i de sammenhænge, som de indgår i i forvejen. Derfor ser man også præsten til vinterbadning, zumba, banko, golf, filmklub, pensionistklub og i sangforeningen undervejs.

Foto: Lars Salomonsen

Redaktionschef i DR for Specialiseret Kultur og Tro Ida Holten Ebbesen siger, at redaktionen virkelig er stolte af publikumsprisen i Berlin.

– Vi har i flere år arbejdet med at udvikle trosprogrammerne på TV, så de åbner sig for flere og nye seere og samtidig indeholder de trosmæssige dybder, der er meningen med det hele. Det gør vi blandt andet ved at gå tæt på mennesker og de følelser og erfaringer, som mange kan spejle sig i – og fortælle deres historier med en sanselig og levende visualitet. Og vi ser prisen som udtryk for, at vores kolleger fra hele Europa oplever, at vi er lykkedes med netop det i ’Præst søger Paradis’, siger hun.

Ideen til programmerne kom fra Ina Lindgreen og Sofie Tønsberg, som også har tilrettelagt programserien. Den er klippet af Thomas Winkel Ravn og havde Maya Albana og Thomas Hedemann som producenter.

Festivalen arrangeres af WACC (World Association for Christian Communication) og SIGNIS (World Catholic Association for Communication). Ved festivalen blev der desuden uddelt en pris for kulturel diversitet til et afsnit af den hollandske serie Sign of the times med Chung Hyun Kyung, der er professor i økumenisk teologi i New York, og til et afsnit af den tyske serie Was glaubt Deutschland? om humor. Den schweiziske dokumentarfilm Die dritte und vierte Generation modtog specialprisen for en bemærkelsesværdig fortælleform. Hovedprisen gik til den franske dokumentarfilm L’attraction de l’invisible, Tiltrukket af det usynlige, om katolsk spiritualitet.

Tidligere artikelKLF giver Buketten til Katrine Muff og Mathias Hammer fra P2
Næste artikelDR1 rydder fladen for Prins Christian