KLF giver Buketten til DR Pigekoret

DR Pigekoret er en institution i dansk musikliv og giver publikum et møde med den danske sang- og salmeskat. For at have glædet generation efter generation modtager DR Pigekoret Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

0
1236

I Danmark har vi en helt særlig tradition for at synge sammen og lytte til korsang. DR Pigekoret skaber fællesskab ude bag tv-skærmene i de danske hjem, men koret er også et helt særligt fællesskab for dem, som kommer igennem nåleøjet og bliver optaget i koret. For korets bidrag til at bevare den danske sang- og salmeskat og for at skabe glæde i befolkningen, belønnes koret med Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

– 1938 etablerede Danmarks Radio Pigekoret som en pendant til Drengekoret. Siden er DR Pigekoret blevet en institution i dansk musikliv og inspireret og har glædet generation efter generation. Når pigekoret toner frem på skærmen eller optræder til et af de mange events rundt omkring i landet, er der garanti for musikalsk niveau i verdensklasse, et møde med den danske sang- og salmeskat og fokus på vores kultur og traditioner. DR Pigekoret glæder ører og hjerter med deres smukke sang, og det giver vi dem Buketten for, forklarer Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

Johanne Sigfusson Paludan (t.v.), Johanne Munch Haagensen og Virginia Vad modtager Buketten på vegne af Pigekoret. Foto: Lars Salomonsen / KLF, Kirke & Medier.

For medlemmerne af DR Pigekoret er det kombinationen af fællesskab og tradition, der driver værket:

– Det kan jo næsten ikke blive større i Danmark. Pigekoret er en tradition og institution, som jeg føler mig taknemmelig og megastolt over at være med i, fortæller Johanne Sigfusson Paludan (medlem siden i 2019).

Johanne Munch Haagensen, der kom med i Pigekoret i 2018, supplerer:

– Der er noget særligt ved at være en del af et fællesskab som ung, hvor du ikke er del af en konkurrence. DR Pigekoret et ensemble, der løfter i flok, og det er enormt rørende; både at kunne give noget til andre og skabe noget sammen på den her måde.

Pigekoret er mere end 80 år gammel, og det er faktisk en tradition, som de føler sig en del af:

– Vi er ligesom er et træ med rødder, der går mange generationer tilbage. Der er hele tiden nogle, der stopper, og nogle ny,e der starter, men selve traditionen bibeholdes. Det er enormt smukt! mener Johanne Haagensen.

Virginia Vad (med i Pigekoret fra 2021) er meget enig.

– Det er også stort at få lov til at være en del af en kulturarv, vi har i Danmark med korsang, som man kan mærke betyder meget for vores publikum.

Alle medlemmer af DR Pigekoret modtog en blomst. Foto: Lars Salomonsen.
Hele pigekoret med blomster. Foto: Lars Salomonsen.

Hvad betyder det for jer at få Buketten fra KLF, Kirke & Medier?

– Det er en kæmpe anerkendelse. At der er en organisation, som tænker, at det, vi gør, er specielt, og gerne vil anerkende det, bliver jeg megastolt over, fastslår Virginia Vad.

Tidligere har blandt andre Adam Price (DR), Kernen (TV 2), Genstart (DR) og Bibelen Leth fortalt (P1) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Tidligere artikelPodcast: Musikken driver Faber
Næste artikelKanalen, der gør jazz større

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her