Phillip Faber er modtager af Hæderslegatet 2022

For et enestående arbejde med musikformidling og arbejdet med at samle danskerne i et syngende fællesskab - ikke mindst i en tid med frygt, nedlukning og fysisk afstand modtager Phillip Faber KLFs hæderslegat 2022.

0
1050

Morgensang, fællessang, pigekor, klassisk musikquiz, live fra højskolesangbogen, koncerter. Phillip Faber, der blev dirigent for DR Pigekoret i 2013, har over de seneste år været på alles læber og har modtaget den ene udmærkelse efter den anden.

Og nu også KLFs hæderslegat for flere års massiv musikformidling gennem pigekoret, quizzer og fællessang.

– Vi gav tilbage i 2019 Buketten til Phillip Faber, fordi han allerede dengang havde markeret sig som en seriøs formidler af musik og sang. Siden kom coronaen til med morgensang og fællessang, hvilket bare cementerede, at Phillip Faber formår at få utrolig mange til at synge og interessere sig for musik. Vi fik i 2020 og 2021 talrige henvendelser fra medlemmer, der pressede på for, at Faber skulle have Buketten igen eller hæderslegatet, forklarer Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, og fortsætter:

– Nu er vi lykkeligvis på den anden side af corona, men Faber står stadig stærkt både som musikformidler sammen med pigekoret og i folks bevidsthed med morgensang og fællessang. Derfor får Faber KLFs hæderslegat 2022 for et enestående arbejde med musikformidling og arbejdet med at samle danskerne i et syngende fællesskab.

Phillip Faber med kirken som et varigt bevis på, at han er modtager af KLFs hæderslegat 2022. Foto: Mikael Arendt Laursen.

KLFs hæderslegat uddeles hvert andet år og blandt tidligere legatmodtagere er Inger Bach, Mads Steffensen, Anders Agger, Anders Laugesen, Sigurd Barrett og Mogens Vemmer.

Begrundelse: Smilet, der dirigerer Danmark

Vi kender ham alle sammen. Altid smilende. Forklarende og aldrig irettesættende, når vi ikke kender den helt rigtige melodi. Højtidelig uden at være selvhøjtidelig. Dirigerende uden at være kommanderende. Og med musik i hjertet. Når vi i år giver KLF, Kirke & Mediers Hæderslegat til chefdirigenten for DR Pigekoret, Phillip Faber, er det på en solid baggrund. Ingen har som ham sat musikken på dagsordenen i Danmark – særligt i en tid med corona og nedlukninger, fik Phillip Faber lukket op for sangglæden og fællesskabet. Med hofterul og underlige ansigter fik han selv inkarnerede B-mennesker til at stå tidligt op for at få gang i stemmebåndet og synge med på morgensang, og med sit samarbejde med tidligere legatmodtager Mads Steffensen samlede han fredag efter fredag mere end en million danskere til Fællessang – hver for sig, som var noget af det absolut bedste, der blev sendt i tv i den periode. Sang skaber fællesskab og glæde, og om nogen er Phillip Faber garant for begge dele. Gennem Den klassiske musikquiz fører han også en ny generation ind i en verden, som for mange kan virke fremmed og lidt farlig. Med humor og leg gør han den klassiske musik tilgængelig og spændende og åbner dermed en vigtig dør ind til et univers af musik, som vi alle sammen kan blive både klogere og gladere af.

Det er mig en stor glæde at kunne overrække Hæderslegatet 2022 fra KLF, Kirke & Medier til Phillip Faber for et enestående arbejde med musikformidling og arbejdet med at samle danskerne i et syngende fællesskab – ikke mindst i en tid med frygt, nedlukning og fysisk afstand. Tillykke med prisen!

Læs et større interview med Phillip Faber om fællessang, musik, kirke, salmebog – og om at foretage nogle svære valg – i næste udgave af KLFs magasin, der udkommer primo december.

Tidligere artikelKLF giver Buketten til Bibelen Leth fortalt
Næste artikelDagens nyheder udfoldes i ny DR-podcast