KLF giver Buketten til dansk public service

Seriøse publicistiske medier og public service-medier har spillet en væsentlig rolle under coronakrisen. Derfor giver KLF, Kirke & Medier denne gang en kollektiv buket til danske medier. – Det, vi har i Danmark, er dyrebart, mener KLF, som ser medierne i USA som en diametral modsætning til de danske.

0
1459
Illustration: Ole Steen Pedersen.

Under coronakrisen er forbruget af publicistiske og public service-medier steget, og det, som danskerne har modtaget, er af stor kvalitet. Derfor vælger Danmarks største mediebrugerorganisation KLF, Kirke & Medier at afvige fra normalen og honorere seriøse nyhedsmedier med en kollektiv buket.

– Der er god grund til at være taknemmelig for de nyhedsmedier, vi har i Danmark. Vi har været siden marts været i en meget alvorlig krise, som ikke er forbi endnu, hvor danskerne har haft behov for seriøs nyhedsformidling og kultur, der danner og udvikler. DR, TV 2, Radio4, Jyllands-Posten, Politiken, Berlingske, Kristeligt Dagblad og så videre har alle som én leveret varen. Derfor giver KLF denne gang Buketten til dansk public service og danske publicistiske medier, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

Han mener, at vi bare skal skæve over Atlanten for at blive bekræftet i, at der er noget at være taknemmelig for.

– USA har et ekstremt polariseret mediebillede med en meget skinger og farvet nyhedsformidling. Konsekvenserne af det ser vi dækningen af USA’s præsident Donald Trump, drabet på George Floyd og Black Lives Matter-bevægelsen, det demokratiske valg af præsidentkandidat og så videre. Fjendebillederne bliver tegnet alt for skarpt op, og mediernes facon siver igennem i befolkningen og skaber stor frustration. Det, vi har, er dyrebart, mener Mikael Arendt Laursen.

Han frygter for, at tendenserne fra USA kan sprede sig, hvis vi ikke støtter op om de seriøse nyhedsmedier, vi har i Danmark:

– Jeg håber inderligt, at danskerne også efter coronakrisen husker at støtte aviserne og følge nyhederne fra DR og TV 2. Konsekvenserne ved ikke at gøre det er katastrofale. Vi skal stadig være kritiske og udfordre journalister på etik, vinkler, kilder, indhold, emner og så videre, men hvis vi har vores medier kær, bør hver husstand abonnere på minimum én avis i papirform eller digitalt og ofte bruge vores public service-medier, foreslår Mikael Arendt Laursen.

Illustration: Ole Steen Pedersen.

Tidligere har blandt andre Steffen Jensen (TV 2), Phillip Faber (DR2/DR K) og Prins Joachim (DR K) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Tidligere artikel“Tal med Gud” er tilbage i fornyet form
Næste artikel‘Gud fader bevares?’ Endnu en omgang folkekirkebashing