Har du hørt sommerserien om krig og kriser?

0
886

Med mindre man lever under en sten eller langt ude i skoven, har man hørt meget – og måske mere end nok – om krig, kriser og katastrofer. Det giver anledning til mange spørgsmål om mediers dækning af corona, krigen i Ukraine og mange andre ulykker og naturkatastrofer.

Det gør vi i KLF, Kirke & Mediers sommerserie “Krig, kriser og katastrofer”.

Børn og krig

Hjertestop, terrorangreb, coronapandemi og krig i Ukraine. Verden byder dagligt – eller næsten dagligt – på krig, kriser og katastrofer, som børn opfanger. Ultra Nyt forsøger at give børn klare svar midt i stormen af nyheder.

I 1. del ser vi sammen med redaktøren på Ultra Nyt, DRs nyhedstilbud til de større børn, Rasmus Agger, på nyhedsformidling i en usikker tid: For hvordan fortæller man børn om verdens tilstand uden at gøre dem bange? Og kan man overhovedet det?

Krav til mediechefer og korrespondenter

Bag TV 2s dækning af krigen i Ukraine ligger mange svære overvejelser om objektivitet, sympati og hensynet til den enkelte journalist og korrespondent, som oplever krigens gru på nærmeste hold.

I 2. del svarer Jakob Vissing, udlandschef på TV 2, på spørgsmål om krigens anatomi, objektivitet og korrespondenter arbejdsvilkår.

Forståelse for historien giver svar i nutiden

Krigen i Ukraine er et signal om en ny verdensorden med historiske rødder, mener Steffen Gram, som siden 70erne har videreformidlet begivenhederne i verden. Det gælder også død og ødelæggelse, som Steffen Gram på forskellige måder har været førstehåndsvidne til – med de spor det sætter i et menneske.

I 3. og sidste del af KLFs sommerserie ser vi sammen med Steffen Gram, som for DR i en menneskealder har formidlet verdensbegivenheder for læsere, lyttere og seere, på de historiske rødder for krigen mellem Rusland og Ukraine og taler om hans tid som korrespondenter i de dele af verden, hvor verdenshistorien blev skrevet: den kolde krig, murens fald, Sovjetunionens sammenbrud og krigen mod terror i kølvandet på terrorangrebet den 11. september.

Tidligere artikelDerfor står morgenandagten så stærkt
Næste artikelDR vildleder befolkningen i debatten om arbejdsmiljø og kvindelige præster

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her