DR reducerer ægteskabet til et engangsknald

Gift ved første blik vender tilbage på DR1 med en stor ændring. - DR løfter en strittende langemand til det livslange parforhold og ægteskab, skriver Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, i et debatindlæg i Kristeligt Dagblad mandag.

0
1808

Hvis du var på jagt efter den eneste ene og søgte professionel hjælp, ville du så vælge en matchmaker, der har 15 procent succes, og hvor de øvrige 85 procent ender i konflikter, katastrofer og krænkelser? Næppe. Men det er ikke desto mindre omstændighederne for DR, som nu tager endnu en omgang med en bovlam krikke: realityprogrammet ”Gift ved første blik”.

Programmet havde i sit opdrag nogle underholdende og væsentlige elementer, men det er endt i en katastrofe: Et program, der giver sig ud for at være den mest ideelle matchmaker, men har så dårlig succes i kærlighed, burde føre til den åbenbare konklusion, at programmet skrottes.

DR har imidlertid erkendt, at det ikke er muligt for det kulturelle fyrtårn at sætte par sammen, som bliver sammen på den lange bane. Derfor vil DR i den nye sæson i stedet satse på den kortvarige succes ved blandt andet at tilknytte en sexolog og fokusere på ”fysisk attraktion og seksualitet”. Det er nok det ultimative prestigetab for den selvudnævnte perfekte matchmaker: ”Det kan godt være, at I bliver skilt i morgen, men I skal da have et godt knald i aften.”

Og det er værre endnu: DR løfter en strittende langemand til det livslange parforhold og ægteskab ved at sænke sine egne succeskriterier til et spørgsmål om en god stund på langs. Det afspejler måske nok tilrettelæggernes syn på parforhold, men det burde DR ikke promovere.

Der er absolut intet public service i realityprogrammer med en papirtynd public service fernis

Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier

Programmet har altid været dårligt. Nu har DR tilsyneladende endelig erkendt, at det er dårligt – og gør det endnu dårligere. Samtidig sender DR et signal om at være mindre ”kulturelt fyrtårn” og mere ”tabloidt tv”.

Det er en eklatant taktisk brøler for mediemastodonten, der har trykket speederen i bund med retning mod en betonmur, hvorpå der står skrevet ”medieforhandlinger”. Politikerne vil næppe belønne DR for at gå kommercielle kanaler i bedene fremfor at satse på klassisk public service. Der er absolut intet public service i konstruerede ægteskaber og andre realityprogrammer med en papirtynd public service fernis, som DR til manges ærgrelse poster flere og flere licensmidler i.

Hvad mener du?

Har du set Kandis for livet? Hvad synes du om det?

Skriv en kommentar herunder eller send en reaktion ved at trykke på knappen…

Tidligere artikelKLF: Det kan også blive for meget med OL, DR
Næste artikelSkærmfrie aktiviteter: Del dine erfaringer her