DEBAT: Tusinder af tv-seere risikerer sort skærm

Søndag opfordrede Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, politikerne til en hurtig løsning, så tusinder ikke risikerede sort skærm fra 1. april.

0
1370

I februar 2015 besluttede et bredt flertal i Folketinget bestående af regeringen (Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre), Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti at lukke 700 MHz-frekvensbåndet for at forbedre det mobile bredbånd og bredbåndsdækningen i hele landet. En fornuftig beslutning dengang.

Men i dag er situationen en helt anden. Kulturministeriet gætter, at 150.000 danskere risikerer at miste tv-signalet fra 31. marts – altså om ganske få dage – og de skal derfor ud at investere i enten en tv-boks eller et nyt fjernsyn. Det er tiden bare ikke til. For dem, der sidst vil opdage, at de ikke længere kan bruge deres gamle tv, er ældre. Det er dem, der er allermest udsatte overfor coronavirus, det er dem, der ifølge alle undersøgelser bruger flow tv allermest, og det er dem, der har allermest brug for at kunne se DR og TV 2 i denne tid.

Derfor bør Kulturministeriet med kulturminister Joy Mogensen i spidsen hurtigst muligt få udskudt ændringen af tv-signalet. Alt er på spil: Det er et essentielt spørgsmål om at få informationer ud til så mange som muligt med så få hindringer som muligt. Og et spørgsmål om at begrænse spredningen af corona-virussen mest muligt. Vi kan nok godt vente nogle måneder med at få hurtigere internet på mobilen. Men det er dybt uansvarligt og dybt forkasteligt at ramme ældre med sort skærm lige netop nu.

Tidligere artikel“Morgensangen gør os til en del af et fællesskab – den er et helle”
Næste artikel“Sort skærm” udskydes til 2. juni