Yngre og ældre har vidt forskellige tv-vaner

0
1385

Vidste du det? Mange 20-39-årige fravælger almindeligt tv, mens personer over 40 år stort set ser tv som hidtil.
Danskerne så en lille smule mindre fjernsyn i 2017 end i 2016. Det faldende tv-forbrug afspejler en fortsat polarisering mellem den yngre og ældre del af befolkningen, oplyser DR. For eksempel har 27 procent af de 20-39-årige nu helt fravalgt et traditionelt tv-signal, mens det kun gælder tre procent af befolkningen over 40 år.
Det fremgår det af rapporten ’Medieudviklingen 2017’, som DR Medieforskning udgiver sidst i januar. Rapporten viser også, at børn og unge bruger historisk lidt tid på at se fjernsyn, mens der – trods fald i tidsforbruget blandt de ældre seere – fortsat er tale om et højt niveau.
– TV 2 er fortsat størst, efterfulgt af DR, mens MTG og Discovery Networks kappes om tredjepladsen, konkluderer medieforskerne Henrik Gregor Knudsen og Katrine Green.
Ifølge ’Medieudviklingen 2017’ streamer 44 procent af danskerne film og tv-serier mindst en gang om ugen. Blandt de 15-29-årige er tallet 81 procent.
– I DR Medieforskning estimerer vi, at omkring 60 procent af de 15-29-åriges forbrug af levende billeder i 2017 foregik via streaming. Blandt hele befolkningen står traditionelt tv stadig for 74 procent af tidsforbruget mod 26 procent til streaming, lyder vurderingen fra medieforskerne Henrik Gregor Knudsen og Katrine Green.

Tidligere artikelNyt P1-program om public service
Næste artikelKLF byder DR’s ny dramachef velkommen