Vi skal ytre os med respekt

0
931

Kommentar af generalsekretær i KLF, Kirke & Medier Mikael Arendt Laursen

Illustration Henrik Lundahl Revshøi

Attentatet på Charlie Hebdo i Paris er uden diskussion en frygtelig tragedie og reaktionerne har da også været mange rundt omkring i verden. Ytringsfriheden er så væsentlig en del af vores fundament som demokratisk samfund, at ethvert angreb på netop ytringsfriheden får os helt op på mærkerne.
Når vi i disse dage på internationalt plan sørger over tabet af menneskeliv i Frankrig og raser over fundamentalisters utilgivelige angreb på vores ret til at ytre os, skal vi samtidig minde hinanden om, at ytringsfriheden ikke er en uomtvistelig ret til at krænke andre respektløst. Vi skal huske at behandle hinanden ordentligt, også når vi ikke er enige.
Satire er som udgangspunkt godt og kan være med til at sætte fokus på urimeligheder i vores samfund, på magtmisbrug eller fanatisme. Men medierne skal ikke i ytringsfrihedens navn opsøge eller skabe konflikter for konflikters skyld.
Hos KLF, Kirke & Medier sætter vi fortsat fokus på den gode etik i medierne. Det mener vi, der er behov for som aldrig før.
 

Tidligere artikelJulehilsen 2014 fra KLF, Kirke & Medier
Næste artikelNy chef for DR Tro: Der bliver lyttet til KLF, Kirke & Medier