Vi forlader ikke radioen om sommeren

0
801

klf-hund-med-radio
Når solen bager udenfor, ser vi mindre tv i Danmark – men vi hører stadig radio om sommeren.
Selv om mange skifter hverdagens vaner ud eller rejser på ferie rundt i Danmark eller udlandet her om sommeren,  hører vi stadig radio. Faktisk er den samlede radiolytning kun fem procent lavere end resten af året viser en status, som DR Medieforskning har lavet.
”Vi har set på tallene for de seneste fem somre, og faldet må siges at være meget beskedent. Selv om det er ferie, er der formentlig mange, der stadig går derhjemme og lytter til radio, som de plejer. Radio høres primært om dagen, og mange går selvfølgelig også stadig på arbejde i en del af ugerne om sommeren. Jobbet og i bilerne til og fra arbejde er et af de steder, der bliver hørt meget radio,” siger medieforsker Dennis Christensen fra DR Medieforskning.
I uge 27 – den første uge af juli – hørte hver dansker over 12 år i gennemsnit radio i 13 timer og 28 minutter, fremgår det af Gallups Radio-Meter.

Kun lidt færre tænder radioen
Men hvor mange procent af befolkningen tænder så dagligt for radioen om sommeren i forhold til resten af året?
”Her er sæsonudsvinget også yderst begrænset. I gennemsnit er der fire procent færre lyttere pr. dag hen over sommeren i forhold til resten af året,” forklarer Dennis Christensen.
Sidste sommer havde 70,7 procent af befolkningen radioen tændt dagligt, mens 74,7 procent i gennemsnit tændte radioen dagligt på andre tider af året.

Kilde: dr.dk
Tidligere artikelPolitikere vil lægge pres på Facebook
Næste artikelSociale medier øger sladren