Vi er blevet bedre til at fordybe os

0
741

Fjernbetjening-web
Danskerne ser mindre tv og zapper mindre. Vi bliver længere på hver kanal, viser tal fra DR Medieforskning.
Noget tyder på at vi danskere er blevet bedre til at fordybe os. I hvert fald hvis fordybelse betyder, at vi ser mindre fjernsyn og bliver længere på hver kanal.
Det fremgår af nye tal fra DR Medieforskning.
Seningen af traditionelt tv er nemlig faldet med otte procent siden 2015, hvilket omregnet i tid svarer til 11 minutter. I 2016 brugte vi to timer og 38 minutter foran fjernsynet hver dag.
Det fremgår af rapporten ’Medieudviklingen 2016’, som DR Medieforskning udgiver senere i januar, og hvor medieforskerne blandt andet er dykket nærmere ned i data fra Kantar Gallup TV-Meter.
Det kan selvfølgelig have noget at gøre med, at flere og flere danskere ser tv på nettet. Ifølge rapporten ser 88 procent af danskerne med et tv i husstanden fortsat flow-tv i løbet af en uge. For et år siden var tallet 90 procent.
Medieudviklingen 2016 viser også, at de, der ser flow-tv, ikke zapper nær så ofte mellem kanalerne. Siden 2010 er det gennemsnitlige antal af kanalbesøg faldet med 36 procent. Til gengæld varer et tv-kanalbesøg nu i gennemsnit 27 minutter – eller ni minutter mere end i 2010.
– Der er forandringer at spore i de danske tv-stuer. Danskerne zapper mindre og bruger længere tid ad gangen på samme kanal, mens de har skåret ned for de helt korte kanalbesøg og er blevet hurtigere til at slukke for tv’et, når der ikke er noget interessant, konkluderer de to medieforskere Cæcilie Bach Kjærulf og Mette Birk fra DR Medieforskning.
Og dermed er danskerne – måske – blevet bedre til at fordybe sig.

Svend Løbner

Tidligere artikelReaktionsWorkshop: Brug din indflydelse
Næste artikel”Skam” er unges råb efter kærlighed