Vi drømmer om, at medierne dækker højtiderne sådan

Vi har spurgt fire personer, der kender medierne rigtig godt, om, hvad de mener, at medierne bør beskæftige sig med, når det gælder de kirkelige højtider.

0
1408

Hvad drømmer du om?
Anders Laugesen, mangeårig vært på DRs trosprogrammer: “At man lagde alle fordomme til side og udviste en reel nysgerrighed.”
Niels Jørgen Langkilde, tidl. MF og informationschef hos TV 2 og TV 3: “At man reelt beskæftiger sig med højtidernes indhold og udtryk.”
Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier: “At vores medier kaster fordommene over bord og i stedet går nysgerrigt til højtidernes fortællinger.”
Jesper Bacher, sognepræst og mediekommentator: “At der er gudstjenester, historiske udsendelser, der sætter fokus på baggrunden for højtiderne – og programmer om noget aktuelt.”
Hvilket program ville du gerne se, som endnu ikke er blevet lavet?
Anders Laugesen: “I gamle dage lavede vi på P1 juleaften et helaftensprogram med alle mulige aspekter om julen. Der ligger omkring højtiderne – både jul påske og pinse – rigtig meget stof, som ikke er alment kendt.”
Niels Jørgen Langkilde: “Man skal følge påskens drama igennem skærtorsdag, langfredag og påskedag. Der skal være noget faktaoplsyning – også for børn og unge, for skolerne løfter ikke denne opgave til fuldstændighed.”
Mikael Arendt Laursen: “Jeg savner programmer, hvor hverdagens kristne kultur og det levede kristenliv får lov til at komme til orde. Hvor lyttere og seere i højere grad får lov til at opleve, at troen er et stærkt og troværdigt fundament og ikke bare en hobby.”
Jesper Bacher: “En temalørdag om påsken. Der er meget om julen, men påsken er underbelyst – særligt påskedramaet.”

Tidligere artikelTV 2 varsler store ændringer på TV 2 Play
Næste artikelNabolandskanalerne byder på mange juleoplevelser