Vi bruger timevis af fritid foran skærmen

0
861

Multitasking-web
Ny nordisk undersøgelse viser, at hver tredje voksne bruger over fire timer dagligt foran en medieskærm i fritiden. Samtidig er overvægt et stigende problem.
Vi bliver federe og mere passive bag vores skærme.
Det er konklusionen på en ny nordisk befolkningsundersøgelse af kost, fysisk aktivitet og overvægt. DTU Fødevareinstituttet står i spidsen for undersøgelsen, der viser, at overvægt nu er næsten lige så almindeligt som normalvægt blandt voksne.
Hver tredje voksne i Norden var i perioden 2011-2014 fysisk inaktiv. Tre ud af ti brugte desuden mere end fire timer dagligt på stillesiddende skærmtid i fritiden. Samtidig var forekomsten af overvægt og svær overvægt høj, skriver Ritzau.
– Det er uheldigt, eftersom de helbredsmæssige konsekvenser kan koste både det enkelte individ og samfundet dyrt, siger seniorrådgiver Jeppe Matthiessen fra DTU Fødevareinstituttet til nyhedsbureauet.
Der er flest overvægtige mænd – 56 procent mod 38 procent af kvinderne. Desuden er hver tredje voksen fysisk inaktiv. Oveni tilbringer den moderne dansker stadig mere flydetid i fritiden foran computere, tv og mobiltelefoner, skriver Ritzau.
– Når de fleste kun er vågne i omkring otte timer ud over arbejdet, er det meget, når hver tredje voksen dagligt bruger over fire timer i fritiden bag en skærm, siger Jeppe Matthiessen.

Tidligere artikelÆrlighed varer længst – også i Geetisk råd
Næste artikelProtest mod platte børneprogrammer