Unge troende udfordrer fordomme

0
1030

DR lancerer trosstof på DR K med programmet ”Vis mig din tro”.
I DR K’s nye serie ”Vis mig din tro” inviterer fire unge fra forskellige trosretninger på skift hinanden indenfor i hverdagen med troen. Serien begynder onsdag den 27. februar kl. 21.45 på DR K.
Dermed er der taget hul på Danmarks Radios ambitioner om at samle tros- og eksistensstoffet med kultur- og historiestoffet på DRK.
De fire deltagere i ”Vis mig din tro” er kristne Søren Senholt fra frikirken Citykirken, muslimske Michelle Willumsen, buddhistiske Julie Brøgger og grundtvigiansk kristne Anders Mårup. De er alle unge – og religiøse. Troen har en fremtrædende plads i deres liv, det er hele grundlaget for, hvem de er.
De fire besøger hinandens hjem og er med dér, hvor troen leves ud. De deltager i muslimsk bøn, kristen andagt og lovsang og er med til at chante på buddhistisk vis.
– På forhånd har de hver især haft fordomme og forestillinger om hinanden, og spørgsmålet er om fordommene bliver bekræftet, eller om de lærer at forstå hinandens forhold til troen, lyder pressemeddelelsen fra DR.
Og den store public service station udfordrer:
– Kig med på DR K og se om man kan være ægte kristen, mens man udskænker specialøl på en bar, eller om man som buddhist kan have to pelse i sit klædeskab og tro på kærlighedskarma. Se hvordan muslimen Michelle bor, hør hvorfor hun bærer tørklæde og find ud af, hvad den frikirkelige, konservative kristne Søren egentlig drikker.

Tidligere artikelGirokort fra Kirke & Medier
Næste artikelUnge færdes usikkert på sociale medier