Underholdning kan gøre os gladere og klogere

0
1039

Michael Meyerheim, Finn Nørbygaard, Ulla Essendrop og mange flere medvirker i nyt magasin fra KLF, Kirke & Medier under temaet ”Gladere – og lidt klogere”.
Der er gang i medieforhandlingerne på Christiansborg for tiden, og i debatten hører vi af og til, at fx DR skal holde sig til at lave alt det, som de kommercielle medier ikke vil lave.
Det er noget sludder, mener KLF, Kirke & Mediers generalsekretær Mikael Arendt Laursen.
– DR og de øvrige public service-medier skal naturligvis også sende programmer, som kan samle familierne og give os fælles oplevelser på tværs af generationer og øvrige skel i samfundet. Her spiller den gode underholdning en væsentlig rolle. Den skal der være plads og penge til både hos DR og TV 2. Det må politikerne sørge for, fastslår han i magasinet Kirke & Medier.
Magasinets sendes til mediebrugerorganisationens over 13.000 medlemmer på onsdag den 15. august og har med temaet ”Gladere – og lidt klogere” netop underholdning i fokus.
Menneskers historier fængsler os
Her kan læserne møde underholdningsikoner som Michael Meyerheim fra TV 2, Finn Nørbygaard fra Radio 24syv og Ulla Essendrop fra DR, og her forklarer en lektor i pædagogik og en garvet retrætepræst, hvorfor netop underholdning får os til at slappe af, slippe bekymringerne og endda lære noget.
Som Michael Meyerheim siger i magasinets hovedhistorie:
– Det er god underholdning, når man lærer mennesker at kende fra en ny side i talkshowet, og når panelet i Spørg Charlie diskuterer emner, som seerne kan identificere sig med og fængsles af.
Spørg Charlie har sæsonpremiere onsdag den 23. august på TV 2 Charlie.
Humor hjælper samtalen på vej
Og man lærer noget ved at lytte til menneskers historier, fastslår Ulla Essendrop, der er vært ved Aftenshowet på DR:
– Alle personer, der sidder i vores sofa skal kunne berette om egne oplevelser og erfaringer. Hver eneste historie skal tale gennem følelserne til forstanden. Aftenshowet skal give noget nyt at tænke over og tale om, siger hun. Aftenshowet vises alle hverdage kl. 19 på DR1.
Humor kan få samtalen til at glide, forklarer entertainer og terapeut Finn Nørbygaard:
– Humor og selvironi kan være med til at holde en armslængde til ens egen situation, så man kan komme af med forkrampethed, når man har ondt et sted, siger han.
Finn Nørbygaard er vært ved programmet Finns Terapi hver søndag på Radio 24syv.
Klogere, gladere og rørte
Magasinet Kirke & Medier rapporterer desuden fra et af DR’s dialogmøder rundt i landet og interviewer en producer bag DR’s store serie Historien om Danmark. Redaktør Svend Løbner går også TV 2’s kanalchef Lotte Lindegaard på klingen om, hvorfor kanalen bruger så meget tid på underholdning:
– Familier skal føle, at de er blevet lidt klogere, at de har haft det lidt sjovere, og at de er blevet lidt mere rørt, end hvis de ikke havde tændt for TV 2.
Magasinet udkommer fire gange om året og sendes gratis til alle medlemmer af KLF, Kirke & Medier. Ved tilmelding får man alle årets magasiner gratis tilsendt sammen med Svend Løbners interviewbog Mediepræster.
Bliv medlem af KLF, Kirke & Medier ved tilmelding her.

Tidligere artikelNyt magasin på trapperne
Næste artikelMagasin 3 – 2017