
Vi har brug for trosstoffet i både radio og tv, mener Christoffer Emil Bruun, der siden marts i år har været trosredaktør i DR. Han varsler, at trosstoffet kommer til at fylde mere i radio og i tv. Ikke nødvendigvis i form af flere faste programmer, men lejlighedsprogrammer.
Tekst & foto: Stefan Vase
Globalisering, fragmentering og digitalisering har skabt et behov for at finde tilbage til vores dybeste rødder. Derfor er trosstoffet højaktuelt for Christoffer Emil Bruun, DRs nye trosredaktør.
– Der er i øjeblikket er en anden åbenhed overfor tro og religion. Også overfor vores kristne kulturarv. Med globaliseringen, fragmenteringen af samfundet og digitaliseringen, som vi oplever i de her år, er der opstået et behov for at finde vores rødder. Og der er det dybeste rodnet i vores kultur jo kristendommen, siger Christoffer Emil Bruun, der ud over at være trosredaktør fortsætter med at være ‘Tidsånd’.
Han har ikke kun en akademisk interesse i trosområdet, men også en mere personlig interesse i emnet.
Mere tro på tv og radio
Trosstoffet er en vigtig del af DRs opgave, mener Christoffer Emil Bruun, som placerer trosstoffet lige så centralt som DRs formidling af det danske sprog og historie.
– Danmarks Radio er den største og folkeligste medieformidler og skal selvfølgelig være med til at formidle og diskutere den del af vores kulturarv, fastslår Christoffer Emil Bruun.
Derfor varsler han også, at trosstoffet kan komme til at fylde mere både i radio og på tv.
– Trosstoffet er allerede stærkt repræsenteret på P1. Men vi vil lave enkeltstående initiativer. Vi arbejder med et radioinitiativ omkring Allehelgens Dag, bemærker Christoffer Emil Bruun.
Han afslører også, at en af hans opgave er at udvikle nye tv-programmer.
– Der er ikke så meget kirkestof på tv i DR. Men det ville være spændende, hvis det kunne lade sig gøre. Men i hvilken udstrækning og hvordan de skal handle om tro, ved jeg ikke endnu, tilføjer Christoffer Emil Bruun.
De “gamle” programmer er vigtige
Særligt radio- og tv-transmissioner af gudstjenester, morgenandagten fra Domkirken i København og Før Søndagen har en lang historie i DR. Men de er også meget specielle, konstaterer Christoffer Emil Bruun:
– De er forkyndende. Men det er ikke DR, der forkynder. Vi optager en gudstjeneste. Der er flere gode og vigtige ting ved programmerne. Først og fremmest er der mange, som ikke kan gå i kirke eller af andre årsager foretrækker at gå i kirke hjemmefra. Det er en vigtig service til ældre eller handicappede. Det samme med morgenandagten til folk, som har behov for en lille kirkegang i hverdagen. Det er en god og vigtig udsendelse.

er uddannet historiker fra Københavns Universitet i 2009. Bortset fra årene 2011-2016, hvor han var kronikredaktør og lederskribent på dagbladet Politiken, har han været i DR siden 1994. Han har gennem årene taget turen fra ungdomsstoffet i det hedengangne’P4-i-P1’ og ’U-land undersøger’ over at beskæftige sig med sproget i ’Sproglaboratoriet’ på P1 og til nu vært på Tidsånd på P1.
Han har også lavet en række historieprogrammer på både radio og tv, blandt andet programserierne ’Der er noget galt i Danmark’ på DR2 og ’Kold krig’ på DR K. Han tiltrådte som trosredaktør i marts 2018.