TV: Ivar Brændgaard er modtager af KLFs hæderslegat på 10.000 kroner

0
1798

Den mangeårige direktør ved TV/Midtvest Ivar Brændgaard hyldes af KLF, Kirke & Medier for sit tv-arbejde mod alle odds.
Tekst: Stefan Vase
Foto: Henrik Lundahl Revshøi
Sprogofficer, teolog, højskoleforstander og tv-direktør. Man kan sætte mange titler på Ivar Brændgaard, som stik mod alle odds fik etableret en tv-station i det midt- og vestjyske i 1988, nemlig TV Midtvest.
For sit utrættelige arbejde i medieverden i næsten 30 år modtog han lørdag aften KLF, Kirke & Mediers hæderslegat på 10.000 kroner. Det skete i forbindelse med foreningens landsmøde i Fredericia.
Ole Sørensen, KLFs formand, forklarer, at der ligger mange overvejelser bag hæderen til Ivar Brændgaard.
– På en helt særlig måde gik Ivar Brændgaard mod strømmen. Han kom helt udefra og havde – forstå mig ret – ikke forudsætningerne for at etablere en tv-station, men han gennemførte det, bemærker Ole Sørensen.
Han hæfter sig også ved, at Iver Brændgaard havde en tilgang til journalistikken, som i 1988 kun gav hovedrysten, men i dag er blevet anerkendt under begrebet konstruktiv journalistik.
– Ivar Brændgaard ønskede ikke kun konfrontationer, men også den gode historie om livet i lyst og nød, i hverdag og fest. Han insisterede på at få den gode historie fortalt, tilføjer Ole Sørensen.
Endelig dokumenterede Ivar Brændgaard også, at det kirkelige stof bestemt også kan være “godt fjernsyn”:
– Der er en vis berøringsangst overfor det kirkelige stof – i modsætning til det, der ellers fylder noget i vores liv. Men Ivar Brændgaard viste, at det kan lade sig gøre at få det kirkelige stof med i sendefladen og derigennem stå for en mere komplet sendeflade. Det kirkelige stof glider ellers nemt ud, men Ivar Brændgaard fik det med, og han ville have det med, slutter Ole Sørensen.
Ivar Brændgaard er beæret over at modtage prisen:
– Det er bestemt en ære at modtage KLF, Kirke & Mediers hæderslegat. Jeg værdsætter sådan en pris i høj grad, fastslår Ivar Brændgaard.
KLF, Kirke & Medier uddeler hvert andet år et hæderslegat til mediepersoner, der gør sig særlig bemærket. Tidligere har blandt andre radiovært Anders Laugesen, tv-journalist Anders Agger, TV Øst-vært Rasmus Birkerod og radiovært Mads Steffensen modtaget prisen.

Tidligere artikelIvar Brændgaard modtager KLF's hæderslegat 2018
Næste artikelIvar Brændgaard om tilnavnet præstekanalen