TV-direktør vil lære unge om medier og demokrati

0
1428

Morten Kjær Petersen fra TV 2/Lorry er bekymret over unges manglende viden om medier og demokrati. Han har derfor søsat en række samarbejdsprojekter med gymnasier, universiteter og provstier. TV-direktøren besøgte KLF Netværk Øresund den 27. marts.
Dagens unge mangler forståelse af det samfund og det demokrati, de lever af. Mange unge tror hverken på medierne eller på demokratiet.
Det mener direktør for regional-tv-stationen TV 2/Lorry, Morten Kjær Petersen, som derfor har søsat en række initiativer, der skal få de unge mere på bane. Det sker i form af forskellige samarbejdsprojekter med 10 gymnasier i området og med både Københavns Universitet og Roskilde Universitetscenter.
I forbindelse med dækningen af kommunalvalget havde Kjær Petersen nemlig opdaget, at mange unge mener, at kommunalvalget ingen betydning har for deres hverdag og deres liv.
– Det var som om, at det eneste, der kan få nogle af dem op af stolen, er hvis politikerne piller ved deres SU, siger Morten Kjær Petersen.
Han var inviteret som foredragsholder på Netværk Øresunds årsmøde den 27. marts.
Vil nå flere og yngre målgrupper
Og der er virkelig brug for en særlig indsats for at stationen også når ud til de unge.
Undersøgelser viser, at gennemsnitsalderen på de seere, der følger TV 2/Lorrys 19:30 program, er 60+, og at programmet når 12-13 pct. af de mulige seere. Som medie i Hovedstadsområdet har TV 2/Lorry dernæst et særligt problem i at undgå overlap med det landsdækkende TV 2s nyheder.
Men direktør Morten Kjær Petersen klynker ikke.
Derimod er han seriøst optaget af at nå flere målgrupper og at nå dem via forskellige medier, dvs. ikke blot udsendelserne i vinduerne på TV 2/Danmark, men også på Lorry+ og på hjemmesiden.
Ny programserie: Kirken i nutiden
Ud over samarbejdet med gymnasier og universiteter har direktøren også knoklet med kirkens stifter og provstier i området for at etablere samarbejdsprojekter. Det første resultat af dette fremstød er et samarbejde med Frederiksberg Provsti. Samarbejdet resultater i 6 programmer under titlen “Kirken i nutiden”. De vil blive sendt første gang i oktober dette år.
De fremmødte fra KLF, Kirke & Mediers netværk Øresund mødte således en mediedirektør med sans for samfund og samarbejde – og for de forskellige medieplatforme, der skal til for at nå befolkningen.

– btpe/sl

Tidligere artikelKLF protesterer mod slækkede EU-regler om netporno
Næste artikelReaktionsrapport 2016