TV 2 sender julekalender om at tro – på sig selv

0
1237

Ambitionerne bag Tinkas juleeventyr er, at man skal kunne tro på sig selv og rumme dem, der er anderledes. Prisværdigt, men hvorfor skal det pakkes ind i et nisseunivers? spørger KLF’s redaktør.
I TV 2’s nye familie-julekalender følger vi i 24 afsnit nissepigen Tinka, som sammen med Lasse fra menneske-verdenen kaster sig ud i jagten på nissernes tabte magi. Serien er skrevet af Flemming Klem, som har dybere tanker bag end blot en god nissehistorie:
– Når jeg skriver historier, handler de ofte om at høre til eller om den afmægtige følelse af ikke at høre til. Historierne handler ofte om et menneskes kamp for at finde sin plads i forhold til sine omgivelser. De handler om indsigt i, om man er god nok, som man er, og at man bliver stærkere, hvis man tør stå ved dén, man er, siger han til TV2.dk og konkluderer:
– Jeg håber, at ’Tinkas juleeventyr’ på en rørende, sjov og hyggelig måde kan være med til at minde os alle sammen om, at vi skal huske også at respektere og give plads og kærlighed til dem, der ikke umiddelbart ligner os selv. Det er en fortælling, der hylder mangfoldigheden og dem, der tør stikke ud og være sig selv – på trods af omgivelsernes fordomme.
KLF, Kirke & Mediers redaktør synes idéen er prisværdig, men undrer sig over, at man ikke trækker på den kristne juletradition:
– Hvorfor skal et så vigtigt emne om tro på sig selv og respekt for andre pakkes ind i et nisseunivers, når vi har en guldgrube af stof lige ved hånden i den kristne kulturarv og de kristne tekster, hvor især juleevangeliet handler om fred og frelse for mennesker? spørger Svend Løbner og fortsætter:
– Jeg håber ikke, kanalen har berøringsangst over for tro og kristendom! Danskerne søger fortsat svar på livets store spørgsmål, og især børn er jo meget optaget af det med Gud. Og TV 2 har jo tidligere vist stor kreativitet med julekalenderen Jesus og Josefine, hvor man netop kombinerede kristen kulturarv med et livligt fantasiunivers. Tilbage på sporet, TV 2!

Tidligere artikelTv-boks sikrer kristent tv over hele landet
Næste artikelKLF: Hav mod til at tænde og slukke for medier