TV 2 sætter fokus på demens i marts

0
790

”Husk livet!” Med den overskrift sætter TV 2 fokus på et voksende samfundsproblem. 85.000 danskere lider af demens.
TV 2 graver nu et spadestik dybere og leverer en hel uge med fokus på et stigende samfundsproblem i Danmark: Demens. I en hel uge vil TV 2 sætte fokus på, hvordan vi håndterer sygdommen. Det drejer sig om perioden fra søndag den 5. til søndag den 12. marts. Overskriften er ”Husk Livet”.
Brug for viden og forståelse
85.000 danskere lider af demens, og mange flere er pårørende til demensramte. Antallet af demenstilfælde ser ud til at vokse kraftigt i de kommende år, fordi levealderen vokser, og fordi risikoen for demens stiger med alderen. Samtidig er der behov for mere viden og forståelse for demens, som er ved at blive en folkesygdom.
– Demens stjæler langsomt og sikkert alle de minder, vi har brugt et helt liv på at samle, og sygdommen fjerner personer så langt fra hinanden, at vi til sidst ikke kan genkende vores elskede. Demens er desværre et voksende samfundsproblem og en sygdom, vi deler og har brug for at lære mere om, siger TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard.
Også positive sider
Hun understreger, at TV 2’s programmer og indslag også vil sætte fokus på andre og mere lyse sider af demens end selve den frygtelige sygdom.
– Vi kommer til at fortælle om en hård sygdom, men vi vil også fokusere på, hvordan man kan lære at håndtere og tale om demens. Sygdommen kan måske lære os at sætte lidt mere pris på livet – selv i de situationer, hvor livet synes allermest sort, siger hun.
Søndag den 5. og den 12. marts sender TV 2 en spillefilm om demens samt flere dokumentarer. Den 5. marts er spillefilmen ’Jeg er stadig Alice’ med Julianne Moore i rollen som en kvinde med Alzheimers sygdom. Herudover vil ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Danmark’ bringe daglige indslag om demens og om at leve med sygdommen.

Tidligere artikelCitat af Flemming Stentoft
Næste artikelSådan laver man gudstjeneste på tv