TV 2-regionerne tager ansvar for gudstjenesterne i påsken

Mange TV 2-regioner har de seneste dage og uger set på, hvordan påskens gudstjenester kunne reddes. Det viser en kortlægning, som KLF, Kirke & Medier har foretaget. Resultatet glæder KLFs generalsekretær.

0
1836

Påsken er den største kristne højtid – og det er ikke sket i mere end 600 år, at alle kirker i Danmark har stået tomme i påsken. Men det betyder ikke, at der ikke bliver holdt gudstjenester. Det viser en kortlægning, som mediebrugerorganisationen KLF, Kirke & Medier har foretaget i ugen op til Palmesøndag. 7 ud af 8 TV 2-regioner, som KLF har været i kontakt med, fortæller, at de vil sende korte påskehilsner fra præster, prædikener eller hele gudstjenester i løbet af påsken.

– Coronakrisen har skabt en enorm fornyelse i kirkerne i Danmark, som i stor grad har taget de digitale muligheder til sig for at få kirkens budskab ud. Det har været medvirkende til, at mange TV 2-regioner har indledt et samarbejde med kirker i deres dækningsområde i påsken, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

En af de store initiativer er en drive-in gudstjeneste i Billund, som er blevet til i et meget bredt samarbejde: Billund Handelsforening, virksomheden Midtjysk AV Teknik, Bethania Kirkecenter, Vor Frelsers Kirke i Vejle, Skywalk i Randers og mange andre. Det særlige ved gudstjenesten er, at TV Syd sender den. Det samme planlægger TV Midtvest også at gøre.

– Noget af det, vi kan se af vores kortlægning, er, at TV 2-regionerne har et stort ønske om at hjælpe folkekirker og frikirker med at få påskens budskab ud. Det er på én gang både overraskende og meget glædeligt, mener Mikael Arendt Laursen.

TV Midtvest undersøger mulighederne for at kunne sende gudstjenester, men vil med sikkerhed bringe nogle miniprædikener fra forskellige egne af TV 2-regionens sendeområde. TV 2 Øst har indgået i et samarbejde med Lolland Falster om at sende fire gudstjenester Skærtorsdag, Langfredag, Påskedag og 2. påskedag. TV 2 Øst udnytter, at Lolland Falster Stift i forvejen producerer gudstjenester til nettet og kobler sig på det initiativ.

Noget andet, som kortlægningen viser, er, at mange TV 2-regioner samt både DR og TV 2 er optaget af i nyhedsdækningen at se på, hvilke udfordringer som coronakrisen giver kirkerne i påsken.

– Der skal fra KLFs side lyde en stor tak til alle public service-medier, som virkelig træder i karakter i en meget svær tid. De leverer både seriøs nyhedsformidling, men forstår også, at der er noget andet, der er vigtigt: nemlig at mange danskere ikke vil kunne komme i kirke i påsken, fastslår Mikael Arendt Laursen.

[infogram id=”bc8ccc0f-5f1f-4ab4-9cd7-40b522d0c011″ prefix=”YTT” format=”interactive” title=”Online gudstjenester”]

Tidligere artikelDR satser mere på fællessang
Næste artikelNRK, SVT og ZDF leverer en omfattende påskedækning