TV 2-Regionerne udelukker ikke længere kristne fællesskaber fra konkurrence. TV 2-Regionerne beklager, og KLF, Kirke & Medier takker TV Syd og TV2 Lorry for en god og konstruktiv dialog.
Tekst: Stefan Vase
”Fællesskabet må ikke være politisk eller religiøst.”
Det var indtil i går en af betingelserne for at deltage i TV2-Regionernes konkurrence ’Fantastiske fællesskaber’. Men det er nu ændret.
I stedet står der nu:
”Fantastiske Fællesskaber har fokus på at hylde den mangfoldighed af åbne fællesskaber, der er i hele Danmark, hvor folk mødes for at gøre noget sammen med andre. Fællesskaber der er åbne og samler mennesker på tværs af fx etnisk oprindelse, religion eller politisk ståsted.”
TV2-Regionerne beklager
Nanna Andreasen, redaktør på TV 2 Lorry, beklager sine udtalelser i går i Kristeligt Dagblad, og at konkurrencen udelukkede kristne fællesskaber:
– Det har aldrig været vores intention at udelukke nogen. Vi hylder fællesskaber, hvor man kan være med uanset, hvem man tror på eller stemmer på. Fællesskaber, hvor mennesker mødes på tværs af religiøse og politiske skel. Der er mange gode fællesskaber med kristent værdigrundlag, og de skal selvfølgelig melde sig til, fastslår Nanna Andreasen, som dog understreger, at fællesskaberne skal være åbne overfor mennesker, der ikke tror eller har en anden religion.
Betina Bendix, der er direktør i TV Syd og er ordførende direktør for TV 2-Regionerne, har på baggrund af Kristeligt Dagblads artikel og henvendelsen fra KLF sørget for, at kriterierne er ændret:
– Vi ønsker at sætte lys på fællesskaber, som alle kan være en del af, hvorfor jeg er enig i, at religiøse fællesskaber kan være med i vores konkurrence, siger Betina Bendix, som erkender, at udelukkelsen af kristne fællesskaber var en fejl.
KLF og FrikirkeNet har gjort en forskel
Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, er glad for dialogen med TV 2-Regionerne:
– Jeg må erkende, at TV 2-Regionernes udelukkelse af kristne fællesskaber overraskede mig. For det er ikke det indtryk, jeg har af TV 2-Regionerne, som i høj grad inddrager de kristne fællesskaber i sendefladen. Derfor er jeg også tilfreds med, at vores dialog med TV2-Regionerne har ført til, at reglerne nu er ændret.
Mikael Arendt Laursen takker også sin strategiske partner FrikirkeNet, som gennem Kristeligt Dagblad gjorde opmærksom på skævheden:
– Det viser, at vi gennem et samarbejde kan flytte mere, end vi kan enkeltvis. Vi har haft en god dialog og et godt samarbejde med FrikirkeNet om sagen, fastslår Mikael Arendt Laursen.
KLF, Kirke & Medier opfordrer nu kristne fællesskaber ud over hele landet til at deltage i konkurrencen:
– Nu har TV 2-Regionerne åbnet op. Derfor håber jeg, at kristne fællesskaber vil tilmelde sig konkurrencen i hobetal. Det er en gylden mulighed for at vise, hvad der kendetegner kristne fællesskaber, og demonstrere den mangfoldighed, der er i de kristne fællesskaber på tværs af køn, alder, sociale skel, etnicitet, politisk ståsted og så videre, lyder opfordringen fra Mikael Arendt Laursen.
DOKUMENTATION