TV 2 lancerer nyheds- og dokumentarpodcasts

Med tre nye podcasts ønsker TV2 at udvide deres nyhedsdækning og nå ud til en større del af befolkningen.

0
865

Tre nye podcasts fra TV 2 har set dagens lys og er udkommet med deres første afsnit i løbet af november. Det drejer sig om ’Dato’, ’Korrespondenterne’ og ’Skyggesiden’, som alle er en del TV 2’s nyheds- og dokumentarområde.

Om hensigten med de nyligt lancerede podcasts udtaler nyhedsdirektør på TV 2, Ulla Pors-Nielsen:

– De tre nye og meget forskellige podcasts skal være med til at udvide vores samlede nyheds- og dokumentartilbud. Vi vil nu være til stede for brugerne i nogle helt andre situationer, end vi plejer, og nå ud til danskere, som vi måske ellers ville have svært ved at komme i kontakt med. På den måde løfter vi vores public service-forpligtelse, når vi tilbyder flere danskere væsentlig information om det samfund, vi lever i.

’Dato’ er en daglig nyhedspodcast, som alle hverdage vil sætte fokus på én af dagens vigtigste nyhedshistorier.

Podcastens vært Thomas Buch-Andersen siger om ’Dato’:

– Vi vil alle hverdage give én godt fortalt historie. Vi vil med fængende fortællere tage lytteren med ind i de store historier – med den stemning, stil og det persongalleri, man kender fra TV 2. Vi zoomer ind på de allerstørste, vigtigste og mest opsigtsvækkende nyhedshistorier og fortæller dem på en måde, som gør, at man kan følge med, når snakken går blandt venner og familie.

’Korrespondenterne’ udkommer med nye afsnit ugentligt, og beskæftiger sig med nyhedshistorier fra udlandet. Vært Peter Ettrup diskuterer sammen med to af TV 2’s udenrigskorrespondenter aktuelle udenrigspolitiske emner, og tager lytteren med bag facaden på korrespondentjobbet.

Den tredje nye TV 2-podcast er ’Skyggesiden’, som i et dokumentarformat fortæller om kriminalsager. I første omgang er de udkommet med miniserien ’Opkald fra dødsgangen’, som fortæller om danske Peter Nielsen, som sidder fængslet i Nigeria under anklage for dobbeltmordet på sin kone og datter. Anders Lomholt er podcastens gennemgående fortæller.

’Dato’, ’Korrespondenterne’ og ’Skyggesiden’ kan findes på diverse podcasttjenester samt på TV2.dk.

Tidligere artikelMediernes valgkamp, fest i KLF og manipulerende explainer
Næste artikelDR og TV 2 sender nye familiejulekalendere

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her