Tillykke til Facebook

0
943

I dag er det præcis 10 år siden, at Mark Zuckerberg lancerede Facebook for studerende på universitet Harvard. 
Facebook startede som en lukket kreds, mens der i dag er mere end en milliard mennesker på Facebook og alene i Danmark er vi tæt ved tre millioner Facebookbrugere.
Det sociale medie Facebook er om noget blevet en del af rigtig mange menneskers hverdag igennem de sidste ti år. Det er vidst ikke for meget sagt, at Facebook har været med til at ændre vores måde at kommunikere og socialisere på. Nu kan man på et splitsekund dele sin hverdag med sine venner, bekendte – og resten af verden. Man bliver løbende holdt orienteret om stort og småt fra sine Facebookvenner på sin “væg” og at “like” er blevet et helt dagligdags udtryk.
Det kan komme ud af kontrol
Tom Jensen, medlem af Berlingske Tidendes chefredaktion, fortæller på sin blog i dag om fænomenet “shitstorm” – når en kritisk diskussion går i selvsving og kommer ud af kontrol på de sociale medier.
Et spændende fænomen, som blot øger KLF’s bevidsthed om, at etikken skal være i orden – også på de sociale medier.
Facebook, og øvrige sociale medier gør det nemt for menig mand at udtrykke sig – og en fjer kan lynhurtigt blive til ti høns – på godt og ondt. Vi så det senest i DONG-sagen, hvor de sociale medier virkelig satte gang i debatten.
I KLF ønsker vi Facebook tillykke med fødselsdagen og minder om, at vi sammen skal hjælpes ad med at bevare den gode etik på medierne.

Læs også kidsandmedia dk giver gode råd til sikkerhed på nettet
 
 
 

Tidligere artikelMarianne Jelved: Der skal være plads til Gud i det offentlige rum
Næste artikelAmerikanske medier påvirker vores værdier