Tak til DR for sublim koncertoplevelse

0
761

– Jeg blev overvældet af skuespiller Birgitte Hjort Sørensen som en kluntet, finurlig, smuk og tankevækkende vært ved DR’s festkoncert i anledning af Reformationsjubilæet, skriver KLF’s generalsekretær Mikael Arendt Laursen.
Af Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier
Der er skrevet meget om, hvad særligt DR burde, kunne, skulle eller ville sende på selve dagen for reformationsjubilæet. KLF, Kirke & Medier har deltaget i debatten, fordi det er vigtigt, at vi i Danmark kender og forstår vores kristne kultur. Vi er normalt ikke blege for at kritisere DR, men hvad angår reformationsdækningen skal mediehuset have stor ros.
På selve jubilæumsdagen den 31. oktober leverede DR nyheder, debat, dokumentarer og- ikke mindst – en helt sublim koncertoplevelse, der illustrerede, at Reformationen både er stor mærkedag i vores kirkehistorie og i vores lands historie generelt.
Tak for det!
Personligt blev jeg overvældet over at se festkoncerten fra DR Koncerthuset med Birgitte Hjort Sørensen som en kluntet, finurlig, smuk og tankevækkende vært. En storslået, musikalsk oplevelse med mange fine variationer. En aften med plads til både det voldsomme og fine.
Festkoncerten blev fulgt op med en række udmærkede udsendelser om Reformationen og dens påvirkning af det samfund, vi kender i dag. At både uddannelse og omsorg blev varetaget af kirken og langsomt blev overdraget til de sekulære myndigheder, så skole- og sygehusvæsen i dag er en helt naturlig del af velfærdssamfundet.
Så kan man diskutere, om ikke en storstilet og vigtig koncert som denne burde være sendt på DR1, hvor man i stedet sendte, ja, man tror, det er løgn: Hammerslag! Man kan savne et introduktionsspeak eller irritere sig over, at skiltene blev vist i så kort tid, og at salmeteksterne ikke blev vist på skærmen, så man kunne synge med. Og man kan diskutere, om der burde være gjort mere for at markere Reformationen året igennem.
Men højtiden blev så sandelig fejret med manér på DR K – og det vil jeg gerne kvittere for.

Tidligere artikelDR i dialog med danskerne
Næste artikelJournalistisk medarbejder søges