Syriske kristne flygter

0
782

Nyt fra SAT-7

sat-7-foto-2-johanna-ibrahim-vandret
Yohanna Ibrahim, syrisk-ortodokse ærkebiskop. Foto: theortodoxchurch.info.

Kidnapningen af to syriske biskopper for to måneder siden vidner om, at borgerkrigen i Syrien rammer landets kristne minoritet hårdt, og mange kristne er flygtet. Den arabiske kristne tv-kanal SAT-7 sender et ugentligt program med fokus på styrke og håb for de kristne i Syrien.
Af Inger Dahl
”Vi taler stærkt imod emigration, for vi frygter, at kirkerne bliver lukket i fremtiden,” lød det fra den syrisk-ortodokse ærkebiskop Yohanna Ibrahim, da han deltog i SAT-7’s årsmøde på Cypern i marts. Ibrahim understregede, at den syriske kirke ikke støtter Assads styre, som den ellers er blevet anklaget for.
”Vi kan da ikke støtte blodsudgydelser i gaderne,” sagde han.
Kidnappet undervejs fra gidselforhandling
En måned senere blev han kidnappet sammen med den græsk-ortodokse biskop, Boulos Yaziji, og deres chauffør blev slået ihjel. De to blev taget som gidsler, da de var på vej tilbage til Aleppo efter et nyt forsøg på at få frigivet to præster, som var taget som gidsler i februar. Hverken præsterne eller de to biskopper er kommet på fri fod.
Fem millioner syrere på flugt
Kampene i Syrien siden 2011 har ifølge FN resulteret i, at over 90.000 mennesker har mistet livet, 4 millioner er internt fordrevne, og 1,5 millioner lever nu som flygtninge i først og fremmest Tyrkiet, Libanon og Jordan.
I byen Homs er der ifølge flere rapporter kun 5.000 kristne tilbage af de omkring 50.000 kristne, som boede i byen, indtil oprøret brød ud. De øvrige har søgt tilflugt i hovedstaden Damaskus eller i Libanon.

Læs mere om SAT-7

Tidligere artikelNu kan du høre radio på din smartphone
Næste artikelPolitikere vil lægge pres på Facebook