Tv-show skal skaffe mad til verdens sulte børn

0
875

Gave-web
Intet barn må sulte er temaet for DR’s indsamlingsshow på lørdag. Modelfoto.

DR går sammen med 12 hjælpeorganisationer om stort indsamlingsshow på lørdag. Flere af hjælpeorganisationerne har kirkeligt bagland. Sammen skal de kanalisere millioner til at bekæmpe sult blandt børn i verden.
Hvert år dør over tre millioner børn under fem år af sult. Det er børn, der ikke får mad – hverken morgen eller aften. Derudover er der børn, som ikke har kræfter til at gå i skole eller lege, fordi de mangler energi, fordi de ikke får mad nok. Mange børn får store oppustede maver, fordi de mangler protein. Det er børn, som ikke kan sove om natten, fordi de er sultne.
Intet barn må sulte
Derfor appellerer Danmarks Radio for tiden til danskernes giversind i Danmarks Indsamling, der kulminerer i et storstilet indsamlingsshow på lørdag. Mediehuset er gået sammen med 12 hjælpeorganisationer og samler ind under temaet ”Intet barn må sulte”. Hjælpeorganisationerne forpligter sig til at ikke mere end syv procent af de tildelte penge må bruges på administration. Verdens sultne børn har første prioritet, når showet løber over skærmen lørdag den 4. februar fra klokken 19.00 til midnat.
De 12 hjælpeorganisationer, som skal kanalisere de indsamlede penge, er ADRA Danmark, BØRNEfonden, CARE DANMARK, Dansk Flygtningehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, Oxfam IBIS, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne og UNICEF Danmark.
Kirkeligt bagland
Selv om de fleste hjælpeorganisationer nok bekender sig til kristne værdier, er det især Adventisternes ADRA Danmark og Folkekirkens Nødhjælp, der har kirkeligt bagland. ADRA vil undervise familier i Uganda om bedre dyrkningsmetoder, så de kan give deres børn næringsrig og varieret kost. Folkekirkens Nødhjælp vil sikre jordskælvsramte familier og børn i Nepal adgang til rent drikkevand, mad og tag over hovedet.
Ud over de 12 har flere hjælpeorganisationer søgt penge fra Danmarks Indsamlings Tilskudspulje, bl.a. Mission Øst. Her går pengene til at give børn med handicap i Nepal næringsrig kost og hjælpe dem til at blive en del af samfundet. I Nepal bliver børn med handicap ellers gemt væk, fordi deres familier skammer sig over dem.
Overset af medierne
Danmarks Radio sætter en ære i at være vært for det storstilede indsamlingsshow, der siden 2007 har indsamlet i alt 869 millioner kroner.
– Børn der sulter, er én af de katastrofer, der gør allermest ondt, men som desværre også alt for ofte bliver overset i den daglige mediestrøm. DR ser frem til at rette opmærksomheden mod dette vigtige tema, når Danmarks Indsamling for 11. gang i træk åbner et vindue til det, vi kalder de ’stille katastrofer’, siger DRs redaktør Anders Thomsen og appellerer til danskernes giversind.
– Frem mod det store indsamlingsshow på DR1 den 4. februar, vil vi gøre vores bedste for at fylde sendefladen med den rette blanding af journalistik, oplysning og underholdning – og så håber vi, at danskerne endnu en gang vil støtte massivt op om indsamlingen.”
Læs mere på www.danmarksindsamling.dk.

Af Svend Løbner

Tidligere artikel’Gift ved første blik’ møder kritik – igen
Næste artikelBetænkeligt, at TV 2 sender erotiske reklamer