TV: Steffen Jensen får Buketten fra KLF for årelang Mellemøst-dækning

TV 2s Mellemøstkorrespondent Steffen Jensen har i noget nær en menneskealder dækket et af verdens mest urolige områder med indsigt og balance. Derfor modtager Steffen Jensen Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

0
3545

Som korrespondent i konfliktområder skal man være helt fremme i begivenhedernes centrum. Det betyder, at man i visse situationer risikerer at sætte liv og helbred på spil i nyhedernes tjeneste. Steffen Jensen kan om nogen fortælle om den virkelighed, han som Mellemøstkorrespondent for TV 2 har levet igennem mange år.
For det får Steffen Jensen Buketten fra Danmarks største mediebrugerorganisation KLF, Kirke & Medier, som hvert kvartal uddeler en blomsterbuket til et medie eller mediepersoner, som har gjort en særlig positiv indsats i de elektroniske medier.
– Steffen Jensen har gennem mange år været TV 2s udsendte medarbejder i Mellemøsten og dækket utallige konflikter og krige. Vi oplever, at han altid forsøger at balancere sine indslag, så de så objektivt som muligt kan formidle, hvad der sker, og hvad der ligger til grund for begivenhederne. Steffen Jensens store forståelse for mellemøstlig kultur og tradition har været med til at åbne en verden, som mange af os ellers ikke ville have forudsætningerne for at forstå ret meget af, forklarer Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.
Det har haft omkostninger for Steffen Jensen at arbejde så tæt på konflikter og krige i så mange år. Han har fået posttraumatisk stress, selvom han troede, at han var ”gjort af noget andet stof”.
– Jeg fandt ud af, at jeg ikke gik i panik, og kunne fungere, når det var hektisk. Hvad jeg ikke forstod dengang var, at det åbenbart er noget, der akkumuleres indvendig, og så kommer reaktionen på et tidspunkt. Men det vil være ude af proportioner, hvis jeg sad og klynkede over mig selv, når jeg ser på, hvordan de mennesker lider, hvis virkelighed jeg dækker.
Mellemøsten er en meget kompleks konflikt, der går århundreder tilbage. Hvilke tanker gør du dig om at gøre det forståeligt?
– Vi lever næsten i to forskellige solsystemer uden fælles berøringspunkter, så derfor lader det sig ofte overhovedet ikke gøre. Jeg skaber næppe en forståelse for, hvad der vitterligt er sket, men kan måske gøre folk forvirrede på et højere niveau. Hver eneste historie er en lille kulørt mosaikbrik, som til slut bliver et kæmpe mosaikvindue, som man så – hvis man træder et skridt tilbage – kan få et overblik over.
Hvad betyder det for dig at få en buket blomster for dit arbejde af KLF, Kirke & Medier?
– Man hører mest fra dem, der ikke kan lide det, man laver. Og hvis du så beskæftiger dig med Mellemøsten, så er der mange, der ikke kan lide det, du laver! Her forholder I jer til mit håndværk. Og hvis I synes, at det håndværk, jeg har lavet, har været godt, så bliver jeg glad.
KLF, Kirke & Medier giver hvert kvartal Buketten til et medie eller mediepersoner, som på særlig måde formidler kristne værdier og god etik eller på anden måde har gjort det særlig godt i medierne. Tidligere har blandt andre Lea Korsgaard (Zetland), Mikael Kamber (TV 2) og Silja Okking (DR Ramasjang) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Medvirkende: Steffen Jensen // Kamera og redigering: Henrik Lundahl Revshøi // Interviewer: Mikael Arendt Laursen // Location: TV 2, Odense, Danmark.

Tidligere artikelSøstrene Bisp diskuterer tro og politik med folketingsmedlemmer
Næste artikelSteffen Jensen: Det skal refærdiggøres at sætte sit liv på spil