DR1-serien Statsministrene gav seere kendskab til landets højeste embede og indsigt i demokratiets svære processer. Det får idéfolkene en buket for af KLF, Kirke og Medier.
Kan man virkelig samle fem statsministre til en serie samtaleprogrammer om politik i nyere historie?
Ja, det lykkedes for redaktionschef Anne Sofie Kragh og producer Michael Dyrby – og dermed var serien Statsministrene født. Serien blev vist på DR1 fra den 27. august og fire uger frem.
Demokratiets maskinrum
Udsendelserne giver et unikt indblik i demokratiets maskinrum – hvilke overvejelser ligger bag de politiske beslutninger, og hvad vil det sige at kunne sit politiske håndværk og gennemføre forandringer med et bredt flertal bag sig. Men også kontroversielle emner som krigene i Irak og Afghanistan blev vendt, og seerne blev indviet i, hvilke stemninger og temperamenter der kom en smule i kog, når talen faldt på svære beslutninger.
De medvirkende statsministre er Poul Schlüter (1982-93), Poul Nyrup Rasmussen (1993-2001), Anders Fogh Rasmussen (2001-2009), Helle Thorning-Schmidt (2011-2015) og Lars Løkke Rasmussen (2009-2011, 2015-2017). Og uanset, hvordan samtalerne bølgede frem og tilbage de to tage på Marienborg, hvor serien blev optaget, trak de fem statsministre tydeligt på samme hammel.
Indsigt og nærvær
Og netop det nærvær og den indsigt i demokratiets processer får seriens idémagere redaktionschef Anne Sofie Kragh og producer Michael Dyrby en buket for af KLF, Kirke & Medier.
– Vi er virkelig glade for anerkendelsen. Man bliver glad! Det er en hæder og en ære, at nogen har opdaget det arbejde, man har foretaget, kvitterer Michael Dyrby.
KLF, Kirke & Medier giver hvert kvartal en buket til et medie eller mediepersoner, som på en særlig måde formidler kristne værdier, god etik og – ikke mindst – god public service.
KLF, Kirke & Medier er med sine over 12.000 medlemmer Danmarks største mediebrugerorganisation.
Foto: Morten Albek