Sommerhilsen fra generalsekretæren

0
708

MikaelArendtLaursen-portraet
Kære læser!
Så kom sommeren, og måske skal du på ferie og opleve en masse. Men måske får du ligesom jeg også tid derhjemme og kan finde på at tænde fjernsynet ind imellem.
Hjemme hos os bliver det nok til lidt nyheder, en film eller to og hvad vi ellers lige kommer forbi. Og så skal vi traditionen tro se Tour de France. Hvad skal du se? Husk at sende os din reaktion, hvis du bliver inspireret til det, fordi en udsendelse enten er særlig god eller særlig dårlig. Find reaktionskortet online.
Hen over sommeren møder du sikkert også en masse mennesker. Mange af dem er endnu ikke medlemmer af KLF, Kirke & Medier. Men det kan de blive. Måske mangler de bare lige at høre et enkelt godt argument for at melde sig ind, og så er det vigtigt, at du har noget spændende at sige. Du kan jo fx fortælle dem, at:

  • KLF lige nu arbejder rigtig meget med at få DR K til at fungere som den centrale kanal på tv for kirke- og trosstof. På DR K sendes DR Kirken, morgenandagten og andre programmer om kristendommen. Efter omlægningen af DR i begyndelsen af 2013 lovede DR, at DR K også ville komme til at sende mange gode programmer om tro og eksistens i den bedste sendetid om aftenen, og det mener vi ikke helt, at de har levet op til endnu. Så det diskuterer vi løbende med dem.
  • KLF har særligt fokus på etikken i medierne. Vi arbejder på at tage fat om sproget i medierne på en ny måde, så vi forhåbentlig får taletid i debatten og bliver taget alvorligt. Sproget er generelt blevet både plat og groft gennem de senere år, og det kan ikke være rigtigt.
  • KLF også sætter fokus på de reklamer, som virker stødende eller er etisk problematiske. Særligt har vi i øjeblikket fokus på nogle radioreklamer for en dating-side for gifte personer. Siden opfordrer direkte til utroskab, hvilket ikke kun er ødelæggende for den enkelte og dennes ægteskab og familie, men også er ødelæggende for moralen i vores samfund.
  • KLF ikke er enig med dem, der mener, at kirke- og trosstoffet alene hører hjemme på en kanal som DR K. Kristendommen er for alle mennesker, og derfor skal den også have plads på alle kanaler – også de kanaler, som børn og unge ser. Her arbejder KLF for, at der bliver plads til programmer om kristendom og tro også på DR Ramasjang, DR Ultra og DR 3. Kristendommen er jo for alle.
  • KLF gerne vil holde administrerende direktør for TV 2 Danmark, Merethe Eldrup, op på en udtalelse, som hun kom med for nyligt på en høring på Christiansborg. Her sagde hun, at TV 2 er 100 % public service. Vi mener, at det vil betyde nogle ændringer i programfladen på TV 2. Der sendes kun ganske lidt om kristendom og kirke på særligt TV 2’s hovedkanaler. De regionale kanaler er bedre til at sende programmer om tro, men vi vil gerne udfordre Merethe Eldrup på hendes udtalelse og bede hende forklare, hvordan hovedkanalerne bliver bedre til at sende udsendelser for os alle.

Som medlem af KLF er du med til at sætte dagsordenen i den mediepolitiske debat.
Det er for øvrigt gratis at være medlem resten af året – husk at fortælle det også!
På vegne af KLF vil jeg gerne ønske dig en rigtig god sommer. Jeg håber, at din sommer må blive fyldt med gode oplevelser både ude i den virkelige verden og i medierne.
Med venlig hilsen
Mikael Arendt Laursen
Generalsekretær

Tidligere artikelHvad er meningen, DR?
Næste artikelSommerferie på landskontoret

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her