Sociale medier øger sladren

0
724

For de fleste er det at sladre er en del af hverdagens almene kommunikation. Lysten til at sladre får os til at glemme vores moralske selvkritik – og de sociale medier hjælper sladren på vej.
 
sladre-to-piger-taler-klf
”Vi sladrer ikke nødvendigvis om andre for at bagtale, men fordi lidt sladder kan tilfredsstille et forfængeligt behov for at være den interessante i selskabet,” siger præst og forfatter Sørine Gotfredsen.
Omkring 2,8 millioner danskere benytter det sociale medie Facebook – et medie, som giver adgang til en hel række private informationer om venner og bekendte – og dermed en stor mængde stof at sladre om.
”Vores moralske selvkritik når i mange tilfælde ikke at blive aktiveret, når vi skriver i de sociale rum på nettet. Sociale medier som Facebook og Twitter har skabt en kultur, hvor det fordres, at man hurtigt tager til orde. Den hurtighed, som er indbygget i medierne, trives på bekostning af tiden til moralsk selvkritik, og mange overvejer ikke, om deres ord kan såre, krænke eller ødelægge det for andre,” siger professor ph.d. Thomas Ploug, Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet, der forsker i etik på internettet.
Siden Aristoteles har filosoffer beskæftiget sig med sladder som fænomen, og med udbredelsen af de nye medier tager sladderen til i udbredelse og styrke, vurderer Thomas Ploug
Sladder har været på fleres læber den sidste tid – også i Rom, hvor pave Frans i en tale for nylig sagde: ”Mildhed har så mange fjender, ikke sandt? Til en start sladderen. Når folk foretrækker at fortæller historier og sladre om hinanden og give andre nogle slag. Det er daglige begivenheder, som sker for os alle – også for mig”.

Kilde: k.dk. Billede: sxc.hu
Tidligere artikelVi forlader ikke radioen om sommeren
Næste artikelNordmænd ser langsomt tv

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her