Regeringens medieudspil svarer ikke på sparetrangen

0
922

Hvad blev der af public service i udspillet til ny medieaftale, spørger den største mediebrugerorganisation KLF, Kirke & Medier. Alt handler om tal, og mediebrugerne er glemt, mener Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF.
 
Tekst: Stefan Vase
 
For nogle uger siden præsenterede finansminister Kristian Jensen regeringens og Dansk Folkepartis aftale om en økonomisk ramme for DR: Nedskæringer på 20 procent af DR og en afskaffelse af licensen. Præsentationen efterlod flere spørgsmål end svar, mente KLF, Kirke & Medier. Men i dag giver regeringen med sit nye medieudspil svar på spørgsmålene, men det er desværre nedslående:
– Vi står med mange af de samme spørgsmål. Hvad vil vi gerne med public service? Udspillet handler igen om kroner og ikke om indhold. Det skal koste så og så meget, men hvorfor diskuterer vi ikke, hvad public service er?
Han gør opmærksom på, at kulturminister Mette Bock med projektet Antennerne Ude fra 2017 netop lagde op til en diskussion om fremtidens public service.
– Her lagde kulturministeren skinnerne til et meget mere konstruktivt medieforlig end det, vi nu har fået. Kulturministeren påstår, at udspillet til et nyt medieforlig handler om brugerne. Men det gør udspillet ikke. Udspillet handler om tal. Med Antennerne Ude var mediebrugerne derimod i fokus. Men i lyset af dagens udspil virker Antennerne Ude og den stribe af rapporter og initiativer, der er blevet præsenteret og lagt frem, til at være et gevaldigt tidsspilde.
KLF, Kirke & Medier kommer med en indtrængende opfordring til regeringen:
– Udspillet til et nyt medieforlig er så omfattende, at det er en absolut nødvendighed, at der står et bredt flertal bag den nye medieaftale. Vi hører udmeldinger fra Folketingets partier, der peger i mange retninger. Og derfor vil det være meget usundt for de gamle public service-medier, nye public service-medier og mediebrugerne, hvis vi efter et valg får en ny regering, der vil forsøge at skabe endnu en revolution. Derfor er der brug for en bred aftale, som mange partier vil stå på mål for – også efter et valg, indskærper Mikael Arendt Laursen.

Tidligere artikelEn påske fuld af godt tv
Næste artikelMinidokumentarserie følger 5 konfirmander på deres store dag