Reformationen fejres Pinsesøndag på DR K

0
895

500-året for Den Lutherske Reformation fejres i pomp og pragt i Haderslev Domkirke Pinsesøndag og sendes direkte på DR K søndag den 4. juni 2017 kl. 13:40.
Pinsesøndag fejrer Folkekirken 500-året for Reformationen med deltagelse af Hendes Majestæt Dronningen og statsminister Lars Løkke Rasmussen. En procession med danske og udenlandske biskopper, repræsentanter fra alle landets stifter og unge fra Haderslev ledet af Slesvigske Musikkorps, åbner gudstjenestetransmissionen fra Haderslev Domkirke.
Inden gudstjenesten, der ledes af Haderslevs biskop Marianne Christiansen og har Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen som prædikant, vil historiker Martin Schwartz Lausten fortælle om reformationen i Danmark, oplyser DR.
Ud over Hendes Majestæt Dronningen og repræsentanter for regeringen deltager også repræsentanter for flere myndigheder og organisationer, samt biskopper og kirkerepræsentanter fra ind- og udland.
Gudstjenesten fejres og sendes fra Haderslev, fordi byen var det første sted i Danmark, hvor Reformationen blev indført. Det skete, da den senere kong Christian III., søn af Frederik I., allerede i 1526 indførte den nye lutherske lære i sine to len, Haderslev og Tørning, i den nordligste del af hertugdømmet Slesvig, oplyser hjemmesiden Menighedsraad.dk.
At festen ligger i pinsen hænger sammen med, at pinsen markerer kirkens fødsel – i 500-året også den lutherske kirkes tilblivelse.
Oplev jubilæumsgudstjenesten 4. juni 2017 kl. 13:40 på DR K.
Læs mere om reformationsfejringen i Haderslev den 2.-4. juni.
Læs mere om fejringen af 500-året for Reformationen i hele Danmark her.

Tidligere artikelDR fokuserer på det langvarige ægteskab
Næste artikelKLF: Sådan kan P1 løfte trosstoffet