Reality-tv skaber abort

0
1090

I Kanal 5’s reality-serie Big Brother, har Nicki på 23 og Mark på 19 hygget sig under lagnerne på live tv. Resultat: godt tv for Kanal 5 og en graviditet for Nicki og Mark.

klf-big-brother-nicki-gravid-2014
Grænserne skubber sig hele tiden i reality-verdenen, og efterhånden er sex blevet en naturlig del af reality-serier som Big Brother og Paradise Hotel.
I 2003 blev Sissal gravid i Big Brother-huset. Hun valgte at beholde barnet. I år er det samme sket for Nicki – men med et andet udfald.
Liv eller død på under en time
Nicki blev stemt ud i februar, mens barnets far Mark fortsat er i huset. Kanal 5 lod de to mødes til en samtale om, hvad der skal ske.
Se klippet fra kanal5.dk
I klippet ser man en tydelig påvirket Nicki stå med en graviditetstest i hånden, mens dramatisk musik bygger en stemning op.
Mark fortæller bagefter til kameraet:
– Jeg har det lidt mærkeligt med den her situation med, at Nicki er gravid. Det er selvfølgelig ikke det fedeste at stå og tage beslutning om at få barnet fjernet eller beholde det. Lige nu har jeg en masse tanker, der flyver rundt i hovedet på mig.  Jeg er lidt frustreret og ked af det. Den er lidt svær.
Efter sigende træffer parret beslutningen om at få barnet fjernet på 30-45 minutter.
Det var et uheld
– P-ringen havde sat sig fast på en måde, så den ikke var effektiv. Det er vigtigt for mig at understrege, at beslutningen om at få en abort ikke bare er en præventionsløsning, som nogle seere tror, fortalte Nicki til ekstrabladet.dk.
Ellen Højlund Wibe fra “Retten til Liv kommenterer:
– Historien bekræfter endnu engang, at ingen prævention er sikker. Sex er forbundet med muligheden for at få et barn. Er man ikke klar til at tage sig af et barn, bør man ikke have sex!
Ellen mener, at programmet bærer en del af ansvaret:
– Hele konceptet er jo, at en flok tilfældige, umodne unge skal have så meget sex som muligt for åben skærm. Det er totalt ansvarsløst, og det betyder, at også programmet, der tjener penge på de unges udstilling af sig selv, bærer et stort ansvar for aborten – og de følelsesmæssige omkostninger, det måtte efterlade hos de involverede. For ikke at tale om det ufødte barns liv, der blev ofret på underholdningens alter!
En god historie?
I KLF, Kirke & Medier synes vi, at medierne blæser historien stort op uden hensyntagen til de involverede. Vi kan være enige eller uenige i Nicki og Marks beslutning, men måden hvorpå denne historie høster medieomtale for at skaffe seere til programmet er usmagelig.
Tænk på, hvilket budskab denne historie sender til alle de børn og unge, som ser op til disse unge reality-stjerner i dag…

Hvad synes du? Send os din reaktion

Kilde: ekstrabladet.dk

 

Tidligere artikel'Sommer' vises på søndag
Næste artikelNEJ TAK til reklame i X Factor