Reality-tv for børn bekymrer Børns Vilkår

0
981

Tirsdag aften viser DR for første gang reality-tv med børn på den nye tv-kanal DR Ultra til de 7-12-årige.
I programmet “Ultrahuset” bor seks børn sammen, med kameraer under loftet og i køleskabet, og her skiftes de til at fortælle om deres problemer – fra at føle sig udenfor i klassen til at frygte, at forældrene skal skilles.
Børns Vilkår er kritiske overfor tv-formatet.
– Det er ikke sikkert, at alt bliver godt, fordi man har været i fjernsynet. Det kan også blive rigtig skidt, siger Bente Boserup, der som leder af Børnetelefonen igennem 14 år har talt med børn om deres problemer, og som har gennemset de første programmer.
Hun fortsætter til Politiken.dk:
– Tv er et kraftfuldt medie, og vi kan ikke styre det – uanset, hvor megen umage journalisterne gør sig, og uanset, om de har psykologer klar. Når børn eksponerer deres problemer på tv, kan det give nogle negative reaktioner ude i det daglige liv, som børnene skal tilbage til, siger hun.
Kanalchef for DR Ultra, Kirstine Vinderskov, mener dog, at programmet har sin berettigelse.
ultrahuset-feb-13
dr.dk skriver: “Emma, Tobias, Silke, Jamil, Julie og Thomas er stukket af hjemmefra. De har alle én ting til fælles. De søger et godt råd til et problem, de går og grubler over. Nu flytter de ind i Ultrahuset – et hus fyldt med overraskelser, luksus og venskaber.”

Foto: Henrik Ohste, DR

Tidligere artikelKLF: Vil DR tackle udfordringer ved kanalsegmentering?
Næste artikelHver femte senior har en tabletcomputer