Reagér på din medie-høfeber

0
917
 

Reager på din høfeber

Klumme af Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier
 

Måske har du det lige som mig. Når det bliver forår, reagerer min krop på det. Jeg nyser, øjnene løber i vand, og tager jeg ikke en pille mod det, kan jeg næsten ikke være nogen steder. Det hedder høfeber, pollenallergi eller noget i den stil. Min krop oplever noget, som den bare ikke bryder sig om, og så reagerer den med det samme – og ret voldsomt!
Jeg vil gerne se KLF, Kirke & Medier som en organisation, der har allergi over for dårligt tv, grimt sprog i radioen, manglende etik i dokumentarprogrammer og reality-shows og utroværdige nyheder. Måske vi bare skal kalde det høfeber; vi reagerer, når det er noget hø, de sender i radioen og på tv. Og når man har en allergi, så reagerer man på den. Man kan slet ikke lade være.

Tandløse uden reaktioner

I KLF skal vi reagere meget mere, end vi gør i dag. Vi ser alle tv og hører sikkert også radio stort set dagligt, og det sker jævnligt, at der bliver sendt noget, vi ikke bryder os om. Ofte undertrykker vi vores reaktion på disse udsendelser, og det er helt forkert. Gennem vores hjemmeside og app er det lettere end nogensinde at sende disse automatiske reaktioner videre, så vi kan tage fat i dem og konfrontere mediefolk og politikere med dem. Vi lever af disse reaktioner, og uden dem er vi tandløse og ligegyldige.
Reagerer du, når de sender noget hø i radioen eller på tv? Har du medie-høfeber, eller er du blevet immun? Tænk over det. Jeg kan kun opfordre dig til at tage din allergi alvorligt og dele alle dine reaktioner med os, store som små.

Vær det gode eksempel

Vi var for nylig til et rigtig godt dialogmøde med Danmarks Radio, hvor vi fik anledning til at drøfte DR’s nye strategi og tale om etik. De tre timer fløj af sted, og for mig var det et tegn på, at vi her fik en vedkommende og interessant debat om relevante emner. Der blev lyttet til vores holdninger, og vi kom virkelig til orde. Med formandskabet i SLS (Samarbejdsforum for danske Lytter- og Seerorganisationer) har KLF en fantastisk platform til at komme til orde og sætte dagsordenen i den direkte dialog med de store mediehuse. Det skal vi gøre brug af – også ude i det ganske land.
Her kommer din medie-høfeber ind i billedet. Gå foran som et godt eksempel og reagér på det, du hører og ser. Fortæl din omgangskreds om mulighederne for at bruge vores hjemmeside og app, og vær med til at gøre KLF kendt, der, hvor du bor. Så kan det være, vi en dag slipper af med vores allergi, eller i det mindste oplever, at den skaber knap så voldsomme reaktioner, som den har gjort.
Tak for din indsats!
 

Tidligere artikelKLF orker det godt – gør du?
Næste artikelProfessor: Jeg blev nægtet adgang til kirken

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her