Radiovært: Tro løfter byrden af menneskets skuldre

0
1329

Christoffer Emil Bruuns vision med P1-programmet Tidsånd er at vise et alternativ til stof om politik og økonomi, der ofte stresser.
– Vi har brug for at se, at der er mere end stat og marked. Der er et stort og dybt kulturliv, og her spiller kirken en utroligt vigtig rolle, for den er den dybeste og tungeste kulturbærer, vi har.
Det siger vært ved P1-programmet Tidsånd Christoffer Emil Bruun til Indre Missions Tidende. Hvor nogle ønsker troen ud af det offentlige rum, ønsker han netop ”at styrke talen om tro og historie i det offentlige rum”.
Og det er der en helt bestemt grund til. Når kulturstoffet mangler, kommer det meget nemt til kun at handle om politik og økonomi – eller stat og marked, som Christoffer Emil Bruun udtrykker det. Og det medfører en præstationskultur.
– Vi har opbygget en præstationskultur, hvor mennesker bliver målt og vejet på deres præstation. Det er taget til i min levetid gennem skolereformer, i arbejdslivet og på andre områder i samfundet. Det har skabt et præstationspres, som giver sig udslag i en stor stressbølge, siger han og ser derfor troen og kirken som en mulig løsning:
– Ind i det er der brug for et trosmiljø, som ser det fra en radikal anden vinkel, som entydigt tager præstationen væk fra individet, forklarer han og uddyber.
– Trosmiljøet kan byde ind med budskabet om frigørelse, som betyder, at præstationen bliver løftet væk fra et menneskes skuldre.
Læs hele artiklen i Indre Missions Tidende her.

Tidligere artikelDR inviterer lytterne til at fortælle ’danmarkshistorier’
Næste artikelDR3’s satire møder kritik – igen