Public service-kontrakten skal være mere præcis og specifik

DEBAT: Politikerne må ikke være bange for at stille præcise krav til public service-medierne. Uden at knægte armslængdeprincippet kan politikerne eksempelvis godt kræve, at DR markerer de kirkelige højtider, mener Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

0
685

Vi så gerne, at de midler som fra det offentlige anvendes til danske medier i højere grad præciseres, hvad det er for opgaver og forventninger vi har til medierne. Det gælder naturligvis i særlig grad de medieinstitutioner som i væsentlig grad er offentligt finansieret som DR og de regionale tv-stationer. Der skal ikke være så stor angst for armslængde-princippet, men public service-kontrakterne skal være mere præcise med forventninger til indhold, målgrupper og samfundsansvar.

Vi mener ikke, at det knægter armslængdeprincippet, hvis der stilles mere præcise krav til indhold, så længe den journalistiske frihed bevares. F.eks. kunne vi ønske, at det blev præciseret, at DR har en forpligtelse til at markere de danske højtider eller at DR var mere forpligtet til at styrke kendskab til danske traditioner, historie, sange, salmer og kulturelle grundlag eller DR var forpligtet på at afspejle det danske foreningsliv.

Tidligere artikelJa, tak – til kristendom i medierne
Næste artikelDR skal være særligt forpligtet overfor ældre og udsatte grupper

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her